Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Kaj je Kvalitetna Sedežna Garnitura? Tudi za Vsakodnevno Spanje

kaj je kvalitetna sedežna garnitura

Kvalitetna sedežna garnitura se navadno nikoli ne kupuje preko spleta saj je sedenje potrebno preizkusiti in izbrati tkanino, ki vam na dotik roke najbolje ustreza.  Izjema so cenovno zelo dostopni modeli, kjer ne pričakujete veliko in bolj gledate na samo funkcionalnost ter da vam paše v sam prostor.

Kaj po mojem mnenju kvalitetna sedežna garnitura vsebuje?

V osnovi kvalitetna sedežna garniture, ki je primerna za vsakodnevno spanje, mora imeti dvojno vzmetenje in vzdržljivo in po možnosti vodoodporno tkanino. Sistem za razteg mora biti enostaven in lahkeh za uporabo saj se uporablja na dnevni bazi. Kvaliteta mehanizma za razteg sedežne garniture je ključnega pomena.

kvalitetna sedežna garnitura z dvojnim vzmetenjem in aqua clean tkanino metro

Pa mora biti kvaliteta nujno draga? V resnici ne in to vam bom skušal dokazati v spodnjem članku.

Kaj kvalitetna sedežna garnitura vsebuje?

Kot sem se že zgoraj dotaknil je bistvo kvalitete vzdržljivost, funkcionalnost in udobje. Na trgu boste našli sedežne garniture v različnih materialih in seveda cene ki se močno razlikujejo med sabo. Na eni strani imamo sedežne garniture iz pene kjer predvsem kraljujejo Italijani in njihov minimalizem. Sedenje na njih je zelo udobno. To omogočajo različne trdote in kombinacije poliuretanskih in spominskih pen. Ponekod uporabljajo tudi poliuretanske kroglice za dodatno mehkobo.  Takšne garniture niso nikoli opremljene  s posteljo saj bi se pena ob vsakodnevnem spanju na dolgi rok deformirala. Prav tako ne bi mogli dobiti željene mehko ki jo želimo pri sedežnih garniturah brez postelje.  Primer proizvajalca visokega cenovnega razreda, katere garniture se prodajajo v razponu med 10000 in 20000 eur je B&B Italia.

Na drugi strani imamo vzmetene sedežne garniture, kjer želimo poleg čvrstega sedenja tudi posteljo, ki je primerna tudi za vsakodnevno spanje. Pri vzmetenih sedežnih garniturah kateri kraljuje dvojno vzmetenje. Zaradi dvojnega vzmetenja so sedežne garniture bistveno bolj vzdržljive kot iz pene. Ko jih opremimo za najsodobnejšimi tkaninami z nano premazom so praktično neuničljive. Skozi članek boste ugotovili, da takšne garniture ni nujno da so tudi drage.

Kaj je dvojno vzmetenje pri sedežni garnituri?

Dvojno vzmetenje pri sedežni garnituri je, kot že beseda pove, sestavljeno iz dveh vrst vzmeti. Podobno kot pri vzmetnicah  se tudi tukaj uporabljajo vzmeti iz Bonell pletenja v kombinaciji s trakovi za dodatno ojačitev in vzdržljivost sedalne podlage. Na Bonell vzmeti navadno proizvajalec položi plast kokosa ali filca ter PU peno različnih trdot. Slednja je odvisna kakšno končno trdoto želimo doseči. Med plastjo pene in zunanjo prevleko je všito tudi polnilo ki poskrbi za dodatno mehkobo sedežne garniture.

 

Za kakšno zunanjo prevleko se lahko odločim, ko kupujem sedežno garnituro?

Opažamo da je v zadnjem času močno poskočila prodaja tkanin, ki postopoma zamenjujemo naravno oziroma umetno usnje. Sam umetno usnje močno odsvetujem , saj je neizbežno, da vam popoka v roku petih let. Pravo usnje je veliko trpežnejše a ima svoje pomanjkljivosti. Prva je vsekakor cena, ki je bistveno višja od nekaterih veliko bolj vzdržljivih tkanin. Naravno usnje na testih trenja zdrži približno 40000 ciklov preden se pojavijo znaki obrabe medtem ko naše najvzdržljivejše nano tkanine zdržijo tudi do 4x VEČ. Usnje se tudi poleti lepi na kožo medtem ko pozimi je zelo hladno na dotik. Iz naštetih razlogov se kupci, ko jim pojasnimo različne razrede tkanin, vse več odločajo za slednje.

Naš proizvajalec PMW ima 4 cenovne razrede –  A, B, C in D. Zadnji D razred  so Nano tkanine. Na spletu je zelo težko prikazat kako so tkanine kvalitetne in koliko različnih vrst obstaja zato vas lepo vabimo v salon, kjer vam bomo vse dvome Izničili 🙂 Imejte v mislih da mogoče na sliki garniture ne bo vizualno zanimiva zaradi izbora tkanine, ki so ga prikazali a ko vidite širino, ki jo ponujamo, verjamemo da najdete svojo najljubšo.

Dolgo smo se trudili, da bi našli cenovno dostopne sedežne garniture k  kvalitetno niso nič v zaostanku s priznanimi proizvajalci iz Slovenije. Po mojem mnenju jih celo prekašajo.  Sistem za razteg v posteljo je toliko napreden, da ga do tega trenutka nismo opazili prisotnega na trgu. Je veliko enostavnejši in boljši kot vlečenje postelje iz predala s paskom, ki bo slej ko prej počil.

Tri Glavne vrste zunanjih tkanin katere po mojem mnennju kvalitetna sedežna garnitura MORA imeti:

EASY CLEAN oziroma AQUA CLEAN

Easy Clean oziroma Aqua Clean je serija zelo vzdržljivih tkanin, ki se lahko zelo enostavno čistijo z nanosom majhne količine vode. Tkanine so zelo gosto tkane in prekrite z nevidnim slojem ki preprečuje umazaniji in bakterijam, da bi prodrle v notranjost.

Potek čiščenja:

  1. Višek madeža poberemo iz tkanine z žlico ali čim podobnim
  2. Vzamemo vodo in je nanesemo na madež. Počakamo nekaj sekund.
  3. vzemo krpo in madež s krožnimi gibi odstranimo.
  4. postopek ponovimo tolikokrat da madež odstranimo.

WATER REPELLANT oziroma VODOODPORNE TKANINE

Te tkanine so meni zelo ljube in povpraševanje po njih močno narašča. Water repelleant tkanine so prekrite s posebnim premazom, ki ne prepušča vode. To omogoča, da tkanino po izlitju tekočine nanji hitro obrišemo in s tem poskrbimo da ne prodre v notranjost. Pravtako se zelo podobno čistijo kot Easy clean različica, ki sem jo predhodno omenil. Odličen izbor za vse tiste ki imate vikend na morju, male otroke itd….

Posnel sem videoposnetek spodaj ki prikazuje kako tkanina reagira ob stiku z vodo:

NANO tkanine

Nano tkanine so najnovejše odkritje pri zaščiti sedežnih garnitur. Tkanine z nano premazom dosegajo res izjemno vzdržljivost in so tudi do 4x vzdržljivejše kot naravno usnje.  Čeprav tkanina odbija vodo olje in nasplošno vso umazanijo, ohranja vseeno zračnos in samo mehkobo. S spodnjo sliko se je naš proizvajalec pošalil in zelo razločno ponazoril kako odporna je sama tkanina.

nano tkanina

Razteg sedežne garniture v posteljo

Kot sem že predhodno omenil je sama kvaliteta raztega sedežne garniture v posteljo zelo pomembna. V kolikor se uporablja za vsakodnevno spanje, je to ključnega pomena saj se ob slabi kakovosti hitro kaj poškoduje. Za vsakodnevno spanje je zelo pomembno, da ima sedežna garnitura dvojno vzmetenje, ker edino tako bo zdržala zelo dolgo časa. Osebno bi dodal nanjo Nadvložek iz spominske pene, za dodatno mehkobo. Tretino svojega časa prespimo, zato moramo poskrbeti da nam je maksimalno udobno, pa tudi če spimo na sedežni garnituri.  Spominska pene je nekoliko  dražja od klasičnega nadvložka iz pene a vsekakor opraviči svojo ceno, ko poskrbi za neprimerbo boljše prilagajanje vašega telesa na ležalno podlago.

Spodaj lahko vidite kako enostavno je raztegniti naše sedežne garniture in kakšna kvaliteta je samega mehanizma. Sem pozabil omeniti da ne bo več kreganja, kdo bo ležal na tistem delu kjer noge počivajo? 🙂 Ne samo da se tukaj lahko uležete, lahko tudi veliko bolj na “komot” gledate televizijo naslonjeni na vzglavje zadaj.

Modularne sedežne garniture

Kar nekaj naših sedežnih garnitur je modularnih, kar pomeni da se lahko sestavljajo v kot ali U obliko in se s tem maksimalno približamo dimenzijam vašega prostora. Vse naše kotne sedežne garniture proizvajalca PMW so opremljene z kvalitetnim raztegom v posteljo kot lahko vidite zgoraj in kvalitetnim zabojem za posteljnino ki se nahaja v samem kotu garniture.

Kvalitetne modularne sedežne garniture pmw

Pošljite nam povpraševanje z merami vašega prostora in z veseljem vam pripravimo ponudbo. Če vam bo cena všeč, vam svetujemo, da se oglasite do salona Opremisidom pri nas v Brežicah in vidite samo kvaliteto v živo.

o nas tilen ledic