Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Vrnitev blaga

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in nakup v spletni trgovini https://www.opremisidom.com

Našim kupcem želimo zagotoviti enostaven postopek vračanja artiklov, v primeru reklamacije.

Če vam blago ne ustreza nas morate o vaši nameri oz. reklamaciji obvestiti v 14 dneh od prejema pošiljke. Blago morate vrniti v roku 14 dni od datuma vložitve vaše pisne namere oz. reklamacije. V ta namen lahko uporabite vzorčni odstopni obrazec. Izdelke vrnete na naslov podjetja, ki je naveden spodaj. O svoji nameri pa nas obvestite na telefon 051 418 318.

Izdelki morajo biti vrnjeni v originalni embalaži z deklaracijo in ne smejo biti poškodovani, vidno rabljeni, umazani, itd. Blago morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Zraven mora biti obvezno priložen originalen račun in vsa dokumentacija. Stroške vračila pošiljke plača kupec. V primeru, da bodo izpolnjeni vsi pogoji vam bomo v 14 dneh vrnili kupnino ali pa po želji zamenjali artikel.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe v kolikor je blago izdelano po natančnih navodilih potrošnika (po meri) in je bi prilagojeno njegovemu prostoru in osebnim potrebam.

POŠKODOVANO BLAGO

V primeru , da so vidne poškodbe embalaže, ali blaga mora biti reklamacija s strani kupca podana dostavni službi ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžen sprejeti in lahko pošiljko zavrne. V primeru, da je paket poškodovan in ga je kupec vseeno prevzel naj nam na mail info@opremisidom.com posreduje številko poškodovanega dela po montažnem listu, šifro naročenega elmenta in sliko poškodbe. Poskrbeli bomo, da vam priskrbimo priskrbimo nov brezhiben del in da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da vse pakete ob prevzemu pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavne službe.

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE PO ZVPot: 

37. člen

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

37.a člen

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

37.b člen

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

37.c člen

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

– odpravi napako na blagu ali

– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

– vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

37.č člen

Z nobenim pogodbenim določilom ni mogoče omejiti ali izključiti prodajalčeve odgovornosti za stvarne napake, kot je določena s tem zakonom.

Pogodbeno določilo, ki nasprotuje prejšnjemu odstavku, je nično.

38. člen

Potrošnik ima pravico, če je bila storitev opravljena nepravilno, od izvajalca storitve zahtevati, da:

– odpravi pomanjkljivosti pri opravljeni storitvi ali

– vrne del plačanega zneska v sorazmerju s pomanjkljivostjo pri opravljeni storitvi ali

– ponovno opravi storitev ali

– vrne plačani znesek.

Roki, ki so določeni za odgovornost prodajalca za stvarne napake, se smiselno uporabljajo tudi za izvajalca storitve, če s posebnim zakonom ni določen daljši rok.

39. člen

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena tega zakona.

Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Izvajalec IRPS:

Evropski center za reševanje sporov

Tomšičeva 6

1000 Ljubljana

Elektronska povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov: http://www.ecdr.si/

NAPAKE V OPISU IZDELKA

V Opremisidom spletni trgovini se trudimo, da bi vsi izdelki bli brez napak. Zaradi ogromne količine vnešenih izdelkov se napake dogajajo za kar se vam seveda iskreno opravičujemo.  V kolikor boste spoznali da smo naredili napako bodisi v barvi  ali materialu in vam izdelek nikakor ne ustreza, ga lahko v 14 dneh vrnete in vam v celoti povrnemo strošek nakupa.

VRAČANJE OZ. REKLAMACIJE IZDELKOV V ROKU 14 DNI BREZ RAZLOGA, VELJAJO SAMO ZA NAKUPE PREKO SPLETNE TRGOVINE

Osnovni podatki podjetja

LAGEA d.o.o.
Trg izgnancev 16
8250 Brežice

ID za DDV: SI71483985
Matična: 5562384

Datum vpisa v sodni register: 21.02.1992 pri Okrožnem sodišču v Novem mestu

Vložna številka: 10210500

Tel.: +386 (0)51 418 318
Email: info@opremisidom.com