Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Izberite popoln barski stol za vašo jedilnico

Izberite popoln barski stol za vašo jedilnico

Ne moremo ravno reči, da je imeti kuhinjski otok nujno potrebna stvar, je pa zelo funkcionalen in da vaši jedilnici dodano vrednost. Kuhinjski otok vam da možnost, da v dizajn svoje jedilnice vključite barske stole, ki pa so eden izmed tistih elementov, ki povzdignejo slog vašega kuhinjskega in jedilnega prostora. Izbirate lahko med številnimi vrstami barskih stolčkov, odločitev pa mora seveda temeljiti na celotnem slogu dekorja. Izbira barskih stolov je pomembna odločitev, saj bodo ti dali osebnost vašemu prostoru.

Barski stoli

Včasih se lahko zgodi, da vam je barski stol všeč, pa ne paše v vaš prostor, ali pa paše v vaš prostor pa ne ustrezata višina in velikost. Nič ni slabšega kot imeti previsok ali prekratek barski stol – ne samo da bo neudoben, tudi videti bo nesorazmerno. Zato morate pri izbiranju upoštevati več faktorjev in da bo izbira lažja, vam bomo pomagal z nekaj nasveti.

Torej, kako izbrati popolne barske stole za vaš kuhinjski prostor?

1.) DOLOČITE ŽELENO VIŠINO

Odločite se, kakšna je želena višina barskega stola, ki ga želite imeti v prostoru. Barski stoli se po višini razlikujejo od 60-75 cm. Pri tem upoštevajte, da je idealna višina barskih stolov za optimalno udobje približno 25 cm nižja od barske mize ali pulta s katerim jih želite uporabljati. Številni barski stoli (ponavadi vrtljivi) so sicer opremljeni s sistemom za nastavljanje višine. Seveda morate za to naprej izmeriti višino barske mize ali pulta, nato pa izračunajte višino, ki jo morajo imeti stoli. Na primer, barska miza je ponavadi visoka 100-105 cm in v tem primeru je za barske stole potrebna višina sedeža 70-75 cm.

2.) RAZMISLITE O SLOGU IN UDOBJU

Izberite barski stol z zasnovo, ki bo izpolnil vaše standarde tako udobja kot sloga. Na izbiro imate barske stole z nizkim in visokim naslonjalom za hrbet, modele brez naslonjal, modele z ročicami in brez njih, vrtljive barske stole za 360 stopinj in vrtljive na polovico.
Barski stol brez naslonjala je verjetno najbolj pogost in običajen slog barskega stola. Ponavadi so takšni stoli okrogli, popolni pa so, če želite prihraniti na prostoru, saj lahko takšne stole porinete pod pult. Če je na vašem prvem mestu udobja, pa upoštevajte, da to morda ni najbolj udobna izbira in lahko prepreči dolgo sedenje.

Barski stol
Barski stol

Barski stol z ročicami in naslonjalom za hrbet je najboljša izbira, če je vaša prioriteta udobje. Omogočajo veliko večjo podporo kot tradicionalni barski stol brez hrbtnega naslanjala in so kot nalašč za posedanje v vašem baru ali za gledanje televizije. Edina slaba stran? So veliko širši kot stoli brez naslonjala ali z le hrbtnim naslonjalom, kar pomeni, da boste v želeni prostor spravili manj takšnih stolov.

Barski stol
Barski stol

Vrtljivi barski stoli so lahko zelo priročni, saj so te stoli ponavadi težki in tako se je za mizo lažje usesti. Odsvetujemo pa jo vam, če ste gospodinjstvo z veliko majhnimi otroki.

3.) IZBERITE PRIMEREN STIL

Prva stvar, ki jo ljudje, ko stopijo v vašo jedilnico opazijo (ter navsezadnje tudi vi) na barskem stolu je njegov stil in videz. Izberite takšnega, ki bo izboljšal videz vašega prostora, predvsem pa se z njim ujemal. Pod to kategorijo spadajo izbira barve, oblazinjenje, material okvirja in celotni videz. Če je vaš prostor čist in prefinjen so lahko prava izbira moderni barski stoli z minimalističnim dizajnom in kovinskim okvirjem.

Barski stoli

4.) RAZMISLITE O VSESTRANSKOSTI

Razmislite, čemu želite, da vaši barski stoli služijo in temu prilagodite izbiro. Če jih boste uporabljali kot stole za obedovanje in zagotovitev dodatnih sedežev, potem izberite takšne, ki temu ustrezajo – udobne za daljše sedenje, s hrbtnim naslonjalom. Če pa bodo barski stoli služili bolj kot krasitev vašega kuhinjskega otoka iz za krajše posedanje ob zajtrku in pijači, lahko izberete minimalistične barske stole brez naslonjala.

5.) IZBERITE PRIMERNO VELIKOST ZA VAŠ PROSTOR

Preučite, koliko prostora lahko vaši barski stoli zasedejo in koliko jih za pultom želite imeti. Na podlagi tega izberite takšno velikost stola, da jih lahko udobno namestite v prostor. Med stoloma mora biti vsaj 15cm. Če imate stisko s prostorom, raje izberite kompaktne stole brez naslonjala za roke, v primeru večjega prostora pa imate pri izbiri več svobode.

Barski stoli

Želimo vam vso srečo pri izbiri vaših barskih stolov. Če potrebujete še kakšen nasvet, pa nas brez zadržkov kontaktirajte na elektronski naslov info@opremisidom.com ali na telefonsko številko 051 418 318.