Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

FENG SHUI SPALNICA – Kako postaviti pohištvo?

Kot že nekateri izmed vas veste, je spalnica eden najpomembnejših prostorov v našem domu, saj je zelo oseben in tam preživimo, morda ne vede, največ časa. Psihologija Feng Shui poudarja, da je zelo pomembno, kako se v spalnici počutimo. Strokovnjaki na tem področju omenjajo tudi, da spalnica simbolizira samega človeka.

Feng Shui je veda, ki v dobesednem prevodu namreč pomeni veter, ki naj bi prinašal bolezen in voda, katere je vloga, da povezuje in simbolizira življenje. Vendar pa je ta besedna zveza že od nekdaj povezana z zdravjem, obiljem in pozitivno Či energijo. Prav tako pa se z izrazom Feng Shui ocenjuje človekov bivalni prostor. Tokrat je ta bivalni prostor spalnica.

Na veliko stvari v življenju ne moremo vplivati, lahko pa vplivamo na kvaliteto našega spanca, zato sem pripravil članek, ki bo odgovoril na večino vaših vprašanj glede Feng Shui postavitve v vaši spalnici.

ZAKAJ JE FENG SHUI POMEMBEN ZA SPALNICO?

Feng Shui postavitev spalnice ima velik vpliv na zdravje, na počutje in udobje, finance, odnose v partnerstvu, s prijatelji, družino, znanci, sodelavci in na kvaliteto življenja. Ravno zaradi teh pomembnih razlogov bi morali spalnici v življenju nameniti največ pozornosti in ji privoščiti najboljši prostor ter najboljše pohištvo.

V nadaljevanju boste spoznali, kaj je v spalnici pomembno obdržati in česa se izogibajte.

KAKŠNA JE PRIPOROČLJIVA OBLIKA in lokacija SPALNICE?

Če se najprej osredotočim na samo obliko spalnice, je pomembno, da je spalnica kvadratne ali pravokotne oblike, saj je pomembno, da ima čim manj vogalov ali kotov.

Dodatni koti, ki se pojavljajo predvsem zaradi kopalnice, ki je ponekod vključena poleg spalnice, lahko motijo energijo, ki kroži po prostoru. Prav tako pa je poleg oblike pomembna postavitev vrat, ki vodijo v spalnico. Le ta naj ne bodo nasproti drugim vratom, nasproti stopnišču ali na koncu dolgega hodnika.

Za spalnico je najprimernejši miren del hiše ali stanovanja, izogibati se je treba bližine prostorov kot so garaža, kuhinja, kopalnica ali kurilnica, saj so ti prostori povezani z vodo ali ognjem.

 

Vir: Homeli.co.uk

Kakšna je pravilna Feng Shui postavitev postelje v spalnici?

Zelo pomembna in ključna je postavitev postelje v naši spalnice. Spodaj 8 Feng Shui nasvetov, ki vam bodo sigurno v pomoč:

  1. Po Feng Shui postelja ne sme biti pod oknom ali med vrati in oknom, saj pride do t. i. energetskega prepiha.
  2. Najboljše je, če je postelja čim dlje stran od vhodnih vrat, saj to posledično pomeni, da je energija že takoj bolj umirjena in odmaknjena od hrupa.
  3. Postelja mora biti z vzglavjem postavljena ob steno. Takšen položaj postelje predstavlja podporo v življenju.
  4. Pozorni morate biti, da stena ni povezana s kopalnico ali drugim nemirnim prostorom.
  5. Pomembno je, da na gledate samo nase, vendar tudi na partnerja, saj morata oba imeti enakovreden dostop do postelje.
  6. Pravilno postavljena postelja je tudi ta, ki ima pregled nad celotno spalnico (vhodna vrata, balkonska vrata, okna).
  7. Vznožje postelje naj ne gleda direktno v smeri vrat, ker to predstavlja »položaj mrtveca ali položaj krste«.
  8. Postelje ne postavite pod tram ali poševni strop.

Kakšna naj bo oblika oblika postelje?

Tudi za posteljo velja, da mora biti kvadratne ali okrogle oblike, kar pomeni, da se izogibajte vodnim posteljam ali ostalim modelom druge oblike.

Kakšna naj bo posteljnina?

Posteljnino izberite načrtno, osredotočite se na iskanje organske posteljnine, saj si nihče verjetno ne želi v svoji postelji raznih kemikalij in pršic, ki povzročajo draženje in alergije.

Kaj je še pomembno ko govorimo o Feng Shui in pohištvu za spalnice?

Čeprav je postavitev postelje ena od ključnih stvari ko govorimo o fengshui in pohištvu za spalnice,so tudi nekatere druge stvari zelo pomembne.

Oblika pohištva

Čeprav pri obliki postelje in spalnice govorim o pravokotnih in kvadratnih oblikah, pa je pomembno, da se pri pohištvu držite ravno obratnega sloga. Uporabite pohištvo z zaobljenimi robovi in izogibajte se vsem ostrim kotom. To velja najbolj za različne komode, nočne omarice in svetilke, ki so ob postelji. Ker robovi polic v garderobnih omarah ustvarjajo negativno energijo, poskrbite, da bodo garderobne omare vedno zaprte.  Pravtako se izogibajte vsem stvarem, ki so nad vzglavjem, od svetilk do knjižnih polic in omaric.

Kako po feng shui Izbiramo pohištvo?

Do same izbire pohištva morate biti zelo kritični. Ne izbirajte pohištvo, ki je trenutno v modi, vendar se osredotočite na to, kaj je všeč vam in vašemu partnerju. Izbirajte pohištvo, ki naredi spalnico mirno in hladno ali pa obratno, toplo in aktivno. Vse to je odvisno, kakšna oseba ste po naravi.

ali so barve POMEMBNE?

Barve povedo kar veliko o človeku in tudi v spalnici igrajo veliko vlogo. Ne barvajte spalnice v rdečo ali črno. Rdečo lahko uporabljate zgolj kot samo dodatke, saj v določeni meri spodbuja strast in občutek ljubezni. Bodite pozorni na ravnotežje in uporabljajte nežne, prijazne barve (kremne barve, roza, marelična barva, barva sivke itd.). Je pa vse odvisno od vsakega posameznika, kaj človek potrebuje. Včasih je samo potreben čas, da si prisluhnemo in natančno vemo, kaj potrebujemo.

UPORABA TEHNOLOGIJE PO FENG SHUI

Danes je že precej znano, da tehnologija vpliva precej slabo na naše zdravje in počutje, vendar pa obstaja še vedno ogromno ljudi, ki gre t. i. spat s  tehnologijo in ki se zbudi s tehnologijo. Televizija in računalnik definitivno ne sodita v spalnico, saj ustvarjata elektro magnetno sevanje, ki škodi ljudem med spanjem. Poleg škodljivega učinka, tehnologija moti spanec in vpliva na ritem. Na splošno Feng shui strokovnjaki priporočajo, da v spalnici zamenjate telefon, računalnik in televizijo za kakšno knjigo ali druženje s partnerjem.

KATERI SO PRIMERNI DODATKI?

Dodatki igrajo pomembno vlogo pri uravnovešanju energije v prostoru. Če govorimo o spalnici imejte v mislih naslednje:

Energijski kristali

Če je le mogoče, v spalnici uporabite različne kristale, ki razvijajo dobro in pozitivno energijo, vendar pazite, da uporaba kristalov in simbolov ne bo pretirana.

Rastline

Eden izmed primernih in priporočljivih dodatkov so živahne zelene rastline, ki prostoru dajo energijo in izboljšajo kakovost zraka. Izberite rastline, ki dobro delujejo s svetlobo in za katere je enostavno skrbeti. Vendar s številom rastlin ne pretiravajte, saj preveliko število rastlin, v prostoru »krade« energijo.

Fotografije

Po Feng Shui se je izkazalo, da so moteče tudi različne slike staršev, filmskih zvezd, diplome, priznanja in pa različne naprave za fitnes oziroma športne aktivnosti. Pomembno je, da so v spalnici fotografije, ki spominjajo na lepe dogodke (poročne fotografije, slike para).

ČESA SE MORAMO ŠE IZOGIBATI, KO GOVORIMO O FENG SHUI SPALNICI?

Če želite, da o vaša spalnice opremljena po Feng shui načelih, se izogibajte sledečega:

Ogledalo

Velik razlog, ki moti spanje je ogledalo. Le to ne sodi v spalnico saj po Feng Shui predstavlja odsev spečega telesa v ogledalu. Posledično vpliva tudi na slab partnerski odnos in razne bolezni. Če ogledala ne morete odstraniti, ga lahko le pokrijete s kosom blaga ali zakrijete s drugim velikim predmetom.

Voda

Prav tako v spalnico ne sodi prisotnost vode. Bodisi je to akvariji ali pa zgolj samo slika s podobami vode. Čeprav sem zgoraj omenil, da voda predstavlja življenje, pa v tem primeru povzroči vlome ali finančne izgube.

KATERE DODATNE feng shui NASVETE JE PRIPOROČLJIVO UPOŠTEVATI?

Sedaj, ko vemo kaj je prav in kaj narobe pri opremljanju feng shui spalnice, bomo omenili še nekaj splošnih nasvetov, ki jih je pravtako priporočljivo uporštevati.

Čistoča

Poskrbite, da bo spalnica ves čas čista in urejena, ves nered v spalnici in krama pod posteljo slabo vplivajo na energijo človeka. V Feng Shui največkrat zasledimo priporočila, da je v spalnici čim manj stvari, zato je odlično, če odstranite vse odvečne stvari, ki niso primerne za v spalnico.

Vzmetnica in vzglavje

Pri izbiri vzmetnice, izberite tisto, ki na sredini nima črte, saj s črto ločujemo sebe od partnerja. Izberite trdno vzglavje, ki zaščiti pozitivno či energijo, nudi občutek notranje stabilnosti in oporo v življenju, še posebej v romantičnih odnosih.

Zrak in svetloba

Spalnico redno zračite, kajti slab zrak ustvarja slabe vibracije in pa svetloba v spalnici naj raje prihaja s sten, kakor s stropa.

Poslovno in osebno življenje

Poslovno življenje naj bo ločeno od osebnega. S tem želim povedati, da pisalna miza in delovni pripomočki niso primerni za v spalnico. Če se le da, za svoje delovno mesto izberite drug prostor v stanovanju ali hiši.

Partnerstvo

Količino pohištva uporabljajte v parih, torej dve nočni omarici, dve nočni svetilki, dva vzglavnika itd. Če tudi niste v zvezi, dajte bodočemu partnerju vedeti, da je dobrodošel.

Vključite vsa čutila

Pri opremljanju spalnice poskrbite, da vključite pripomočke in elemente, s katerimi boste zajeli vseh pet čutil. Za vonj lahko uporabite eterična olja ali sveče, olja sivke, ki pomirjajo. Dotik zadovoljite z mehkimi in nežnimi tkaninami ter posteljninami, najbolj priporočen material je žamet ali bombaž. Pogled zadovoljuje sama urejena spalnica, primerne barve, dovolj, vendar ne preveč pohištva in dodatki. Za zvok lahko uporabite nežno in pomirjajočo glasbo pred spanjem ali med sproščanjem in okus, za katerega je dovolj že sam kozarec vode z limono ali katerim drugim sadjem.

 

o nas tilen ledic