Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

8 Prednosti lesenega pohištva

Skoraj vsak si želi dom, ki odraža udobje, domačnost in toploto. Zavedamo se, da imamo na izbiro različne materiale, ki jih lahko uporabimo pri pohištvu – vse od kovine, stekla, umetne mase, ratana pa do ivernih plošč. Vsekakor ni dvoma, da je les odlična izbira, saj ponuja edinstveno kombinacijo estetske privlačnosti in strukturne celovitosti, ki je drugi materiali ne morejo težko kopirajo. Les lahko občuno spremeni razpoloženje vsakega prostora in ustvari domač ter prijeten občutek.

Prednosti lesenega pohištva

Pohištvo iz lesa se lahko kombinira praktično z vsakim dizajnom. Ni važno ali ste ljubitelj minimalizma, klasike, modernega ali industrijskega dizajna. Za vas smo našli kar 8 prednosti lesenega pohištva.

1. Obnovljiv material, okolju prijazen in trajen

Danes je skrb za okolje postala resna tematika. V 21. stoletju se srečujemo z navali slabih novic z vsega sveta, ko gre za okolje. Les je okolju najbolj prijazna surovina, saj je edini obnovljiv material in dober za podnebje. Pravimo tudi, da je les najbolj zelena izbira kar pomeni tudi nič odpadkov. Pravtako ogljični odtis, ki izhaja iz proizvodnje in predelave lesnih izdelov, je drastično nižji kot pri drugih materialih.

2. Trpežen, vzdržljiv in ima dolgo življensko dobo

Glede na svojo težo in robustnost, je les eden izmed najmočnejših materialov na svetu. Čeprav ne zahteva veliko vzdrževanja, je izredno odporen. Je odlična izbira za vse, ki iščejo pohištvo z dolgo življensko dobo, v nasprotju z izdelki iz plastike in drugih umetnih mas. Ne glede na to, ali se odločite za trdi ali mehki les, bosta dobro izdelana miza ali stol nudila stabilnost in zanesljivost. Prav vzdržljivost zagotavlja odlično razmerje med ceno in kvaliteto. Dobro izdelano pohištvo bo tudi z leti ohranilo vrednost oziroma mu bo celo narastla.

3. Les prinaša domu domačnost in naravno toplino

Če je izgled vaše kuhinje minimalističen in prevladujejo hladni modernejši toni, dodajte v jedilnico nekaj lesa. Jedilniške mize s ploščo iz masivnega lesa se bodo odlično prilegale hladnim minimalističnim odtevkom. V Jedilnico boste vnesli poseben čar in toplino, ki ga s plastiko ali kovino ne bi mogli.

Pokončna komoda Valley

Leseno pohištvo bo tudi pomagalo ustvariti občutek narave v zaprtem prostoru. Če živite v mestu, v majhnem stanovanju, lahko občutek narave pogosto vdihne nekaj svežine v vaš dom. Prinašanje narave v svoj dom zmanjšujejo stres in delujejo pomirjujoče.

4. enostaven za čiščenje in vzdrževanje

Leseno pohištvo je zelo enostavno za vzdrževanje. Vse kar potrebujete storiti je, da redno brišete prah z navadno krpo ali uporabite čistilo, primerno za les. Če je vaš leseni kos pohištva oljen, ga dodatno negujete še z različnimi voski in olji. Leseno kos pohištva kot je jedilniški stol, dnevna soba li miza  lahko traja več generacij, zato je pomembno, da zanj dobro poskrbite, da vam bo služilo še dolgo.

Ne izpostavljate les neposredni sončni svetlobi ali vodi. Tako bo pohištvo zdržalo dlje in ne bo videti postarano.

5. Raznolikost lesenega pohištva

Široka paleta barv in tonov lesenega pohištva zagotavlja veliko raznolikost izdelkov. Ker je les naraven material in ima svojojo teksturo skozi letnice, zagotavlja unikatnost vsakega kose pohištva. Z izbiro različnih vrst lesa, proizvajalci poskrbijo, da je zadovoljijo večino okusov.

Mehki in Trdi les

Pod Mehke vrste lesa spadajo: smreka, bor, jelka, macesen, kostanj, jelša, lipa, topol, breza in vrba. Te so običajno svetlejše barve, ki pa na svetlobi postanejo nekoliko temnejši in bogatejši. Mehki les lažje obdelujemo, se površinsko hitreje obrabi in je praviloma lažji od trdega. Prav praske pa dodajo pohištvu rustikalen občutek.

Trdi les vključuje hrast, gaber, bukev, akacijo, hruško, jesen in javor. Taka drevesa počasi rastejo, zato je cena nekoliko višja, izgled pa temnejši. Ta tip lesa je izredno trpežen, ohranja svoj bogat videz in lahko traja več generacij ob pravilni uporabi.

6. Primeren za vsa področja doma

Kot smo že deloma zgoraj omenili, je za razliko od drugih materialov leseno pohištvo dobro videti v skoraj vseh okoljih. Ne glede na to, ali je vaš dom tradicionalen, sodoben, rustikalen ali industrijski, bo vedno na voljo leseni kos pohištva, ki mu bo ustrezal.

7. Leseno pohištvo kot dodatek

Z nakupom izdelka iz lesa ni nujno da pridobite samo na uporabnosti ampak lahko služi tudi kot dodatek. Kor primer lahko nvedem deske za rezanje, ki bodo vizualno popestrile izgled vsakega kuhinjskega pulta in vnesle toplino ki jo vedno potrebujemo. Ne samo da imamo lepe, še brezplačno jih dostavimo do vašega doma.

 

8. Vrednost lesa

Les predstavlja odlično razmerje med ceno in kvaliteto. Morda boste pri nakupu odšteli malce več, a se vam bo skozi leta to obrestovalo. Obstojnost lesenega pohištva zagotavlja, da vam ne bo potrebno vsako leto zapraviti denarja za zamenjavo polomljenega, raztegnjenega ali umazanega pohištva. Leseno pohištvo bo trajalo vse življenje. Nakup mize iz močnega hrastovega lesa, glejte kot življensko naložbo.

Jedilniška miza Levik