Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Kvalitetne vzmetnice za miren spanec

Človek preživi približno tretjino svojega življenja v postelji, zato je pomembno kakšno ležišče ima v svojem domu. Med spanjem se telo namreč sprosti in odpočije, vendar mora biti podlaga oblikovana tako, da je pritisk na hrbtenico čim manjši. Na ležišču, ki ne upošteva krivine hrbtenice, se človek med spanjem stalno obrača, saj telo poskuša razbremeniti manj prekrvavljene dele telesa. Kronično pomanjkanje spanja pa pri človeku povzroči številne zdravstvene težave. Vodi v moteno delovanje imunskega sistema in slabšo obrambo pred tujimi organizmi, v motnje presnove, dušikovega ravnovesja in razgradnje beljakovin. Privede lahko do psiholoških motenj, motenj učenja in spomina ter s tem do zmanjšane kvalitete življenja. Na kvalitetno zasnovanem ležišču spite mirnejše, spanec je bolj trden in z manj motnjami. Investicija v kvalitetno ležišče se vam vsekakor obrestuje, hrbtenica in telo pa vam bosta hvaležna. Zato pri naslednjem nakupu poslušajte svoje telo in izberite pravo vzmetnico. Bodite pa tudi pozorni na sestavo vzmetenja, saj to bistveno prispeva k vašemu spancu.

Kaj je žepkasto vzmetenje?

Spete žepkaste vzmeti so vzmeti, ki so šivane v bombažnih žepkih in ročno spete. Krasno se prilagajajo in nudijo odlično podporo hrbtenici. So trpežne in imajo izredno dolgo življenjsko dobo.

Kako delujejo žepkaste vzmeti?

Posamezne vzmeti so vložene v tekstilne vrečke in prišite druga zraven druge, vendar delujejo medsebojno neodvisno. Vzmeti so ovite okoli svoje osi, kar omogoča izredno prožnost in prilagodljivost. Vzmeti v žepkih se odzovejo že na najmanjšo spremembo v porazdelitvi teže po ležišču, obliko telesa in spalni položaj. Na pritisk telesa se odzivajo samo obremenjene vzmeti, ostale pa mirujejo. Vse prednosti žepkastega vzmetenja so še bolj izrazite pri conskih jedrih. Jedra so lahko 1-, 3-, 5- ali 7-conska. V 5-conskem jedru je razporeditev con naslednja: trše – mehkejše – trše – mehkejše – trše. Trdota con se razlikuje po debelini žice vzmeti – pri mehkejših vzmeteh je žica tanjša, pri trših vzmeteh pa debelejša.

Za koga so ležišča z žepkastim vzmetenje primerna?

Ležišča z žepkastim vzmetenjem so višja in kompaktnejša in so seveda primerna za vse, ki jim takšna ležišča ustrezajo. Zaradi svoje prožnosti in kompaktnosti so primerna tudi za osebe z več kilogrami. Ker veljajo za ena bolj zračnih ležišč, so primerna tudi za osebe, ki jim je rado vroče in se veliko potijo.

Kaj je klasično vzmetenje?

Klasično vzmetenje je narejeno iz vzmeti bonell, ki so med seboj povezane s spiralno žico. Navoj vzmeti je na vrhu in spodaj širši kot v sredini, oblika vzmeti pa je podobna peščeni uri. Klasične vzmeti imajo v sredini manjši premer kot na obeh koncih. Med seboj so v vrste povezane z okroglimi spiralami.

Vzmetnica s klasičnim vzmetenjem se telesu prilagaja ploskovno, ne pa točkovno, ter ga navadno občutimo kot trše. Na pritisk telesa se odzivajo vse obremenjene vzmeti. Debelina žice, iz katere so narejene vzmeti, določa trdoto vzmetnice – če je žica debelejša, je vzmetnica trša, če je žica tanjša pa je mehkejša. Vzmetnica z bonell vzmetenjem je zelo zračna zato, ker kovinsko ogrodje obdaja zgolj različna vrsta prevlek in materialov, samo jedro vzmetnice pa ostaja zračno in prosto. Obenem pa zračnost vzmetnice prispeva tudi k njeni udobnosti in higieni. Med glavne 3 koristi, ki jih prinaša bonell vzmetenje sodijo zračnost vzmetnice, trpežnost in obstojnost vzmetnice in ceno.

PONUDBA

V naši kolekciji najdete ležišča tako klasičnega kot tudi žepkastega vzmetenja, ki vas bodo vsak večer popeljali v miren spanec.


Vzmetnica MERKUR je izredno kompakten model trše izvedbe z bombažno prevleko, ki vam omogoča zdrav in udoben spanec. Kvaliteta in pristopna cena ga uvrščata na prvo mesto po prodaji med našimi bonell vzmetnicami.


Ležišče z žepkastimi vzmetmi ORION ANTIALERGIK ima za jedro točkovno ležišče, s 5 conami trdote. S takšno konstrukcijo je zagotovljena ravno pravšnja podpora posameznim delom telesa ob počitku.