Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Prostor, ki nas združuje

jedilnica-prostor-ki-zdruzuje

Jedilnica je verjetno prostor v hiši, katerega namembnost se najbolj spreminja glede na obdobje obstoja. Tako dandanes jedilnica ni strogo ločen del, kjer se prehranjujemo, pač pa je postala v spremljavi s kuhinjo »središče dogajanja«, lahko bi rekli, da je v hitrem tempu življenja postala komunikacijski center družinskega življenja in središče dnevnega dogajanja. Najpomembnejši obrok dneva je zajtrk, katerega skoraj obvezno spremlja prebiranje novic na pametnih telefonih ali iz drugih pametnih naprav, ki so na jedilniški mizi; na jedilniški mizi imamo knjigo ali prenosni računalnik z izbranim receptom za pripravo jedi; med pripravo obrokov katerega od staršev, otroci na jedilniški mizi gledajo slikanice, delajo domačo nalogo; med spoznavnim kosilom poskušamo za jedilniško mizo preučiti primernost hčerinega novega fanta, za jedilniško mizo ob večeri s prijatelji spijemo kozarček in igramo karte. Glede na velikost prostora namenjenega jedilnici in stilu kuhinje izberemo jedilniško mizo in primerne stole ali klopi. Se odpravimo na obisk in pokukamo v jedilnice?

Urška in Martin sta starša sedemletni Tini in petletnemu Luku. Martin je zaposlen v bolnišničnem laboratoriju, zato je pogosto v službi tudi popoldan in ob koncih tedna. Urška je računovodkinja, zaposlena v računovodskem servisu, in zaključi z delom ob 16-i uri. Ko pobere Tino v šoli in Luka v vrtcu, začne doma pripravljati obrok: rano večerjo ali pozno kosilo – kakor pač kdo poimenuje. Tina prinese šolsko torbo in zloži zvezke in peresnico na jedilniško mizo ter se loti naloge. Luka se zgleduje po veliki sestri in prinese svojo barvanko in barvice ter se loti naslednje nepobarvane strani. Urška se iz kuhinje ozira proti jedilnici in si misli, kako dobro sta z Martinom izbrala, ko sta se pri nakupu odločila za jedilniško mizo Travis.

Jedilniška miza Travis

Jedilniška miza ima prefinjen dizajn in je kvalitetne izdelave, skratka čudovito se poda k njuni moderni kuhinji. Nogice, ki so sicer lesene, a so v imitaciji pa dajejo mizi stabilnost, ki je pri dveh razposajencih nujno potrebna. Oba pa se še vedno tudi strinjata , da bolje, kot sta izbrala jedilniške stole K85 iz kromiranega jekla s sediščem oblazinjenim v ekološko usnje, ne bi mogla izbrati.

Marko je mlad gradbeni inženir. Ko je dobil službo v mestu, se je bil skoraj primoran, preseliti v mesto in tam najeti stanovanje. Marko se je za poklic odločil, ko je še kot otrok s starši obiskal Atene. Občudoval je tedanje gradbince. V svojem poklicu se je moral držati modernih standardov, pri opremi svojega prvega stanovanja pa je želel združiti svoji strasti: moderno in antično. Za jedilnico je tako izbral jedilniško mizo Arya iz hrastovega lesa antičnega videza, ki pa ima zanimivo nastavljene nogice, ki so iz nerjavečega jekla, a pobarvane v belo. Ko ima ob koncih tedna več časa, ga obišče prijatelj Nejc, da skupaj kuhata. In kljub temu da prijateljujeta že nekaj časa, tudi Nejc še vedno občuduje izbiro jedilniške mize in jedilniških stolov Scudo2 z belimi nogicami, saj je kombinacija mladostno-moderna in hkrati klasična.

Koroščevi so družina, kjer skupaj živijo tri generacije. Ker je bila domača hiša prevelika za mamo, sta se Suzana in njen mož odločila, da namesto novogradnje raje obnovita njeno domačo hišo. Hiša seveda ni zadnji hit mode, zato sta tudi novi notranji opremi ostala v okvirjih klasično-modernega. Ker se ob koncih tedna ob kosilu zbere celotna šest-članska družina, sta izbrala ovalno jedilniško mizo Oakland v rjavi barvi. Ob tako številčni mizi le-ta vedno ostane raztegnjena, kljub temu pa ne izgubi privlačnega videza. K mizi sta Suzana in mož dodala jedilniške stole Arosa. Njihova stabilnost in sedišče iz Granada tekstila je bila njima takoj všeč, obožujejo pa jih tudi babica in otroci.

Jedilniški stol Arosa

In vi? Se zadovoljni v svoji jedilnici? Ne verjamete, da bi v novi tudi hrana bolj teknila? Preverite! Za pomoč ali namig si poglejte našo ponudbo jedilnic.