Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Prihranite na prostoru z nakupom omare za čevlje

Prihranite na prostoru z nakupom omare za čevlje

Vam je Božiček prinesel nove čevlje? Ali pa ste si jih morda na razprodajah raje kupili kar sami? Vsakdo od nas ima svojo kolekcijo čevljev, ki jo pridno veča in olepšuje. To pomeni več vrst čevljev in tudi več različnih stilov obutve za različne priložnosti. Ob tem pa se pojavi težava. Kam spraviti vse te čevlje? Še posebej če nimate podstrešja ali garderobnih sob zna to predstavljati velik prostorski problem. Da bodo predsoba in hodniki ostali urejeni, si omislite omarico za čevlje, kjer bodo čevlji vedno pospravljeni. Omara za čevlje vam, če je primerno izbrana, pomaga prihraniti na prostoru ter pripomore k temu, da so tudi čevlji pregledno zloženi in lepo organizirani. Ker imajo omare za čevlje navadno manjšo globino, jih je mogoče stisniti k steni in ne motijo prehoda. Da pa bo vaša omarica za čevlje vedno pospravljena in vaši čevlji vedno na mestu, sledite naslednjim navodilom.

Prvo, kar lahko storite, je, da umaknete čevlje, ki jih trenutno zagotovo ne morete nositi, to so denimo poletni sandali. Najprej jih očistite, nato pomislite, kjer v domovanju imate neizkoriščen prostor. Običajno je neizkoriščen, ker je težje dostopen. Idealno je, da ga izkoristite za shranjevanje stvari, ki jih dlje časa ne potrebujete. Tak prostor je lahko pod posteljo, lahko je v zgornjem delu garderobne omare ali celo na vrhu omare. Če ste shranili škatle, v katerih ste čevlje dobili, jih lahko pospravite kar vanje.

Čevlje, ki jih potrebujete le občasno, lahko tudi pospravite. To so slavnostni čevlji, čevlji za posebne priložnosti, ko želite biti še posebej urejeni. Morda lahko sem prištejete še gorske čevlje, če v hribe ne hodite pogosto, ali sandale, če jih boste pozimi potrebovali le občasno, ko boste odšli na bazen. Tudi te čevlje lahko pospravite na manj dostopno mesto. Vendar naj bo to vseeno bolj dostopno kot to, ki ste ga porabili za čevlje, ki niso v sezoni. Lahko jih zopet pospravite v škatle, vendar te postavite na dno garderobne omare. Bistveno je, da so na enem mestu in da veste, kje so.

Če imate malo prostora, ni smiselno, da hranite čevlje, ki jih že dolgo niste obuli. Ali imate morda še vedno v omari tiste, ki so ponošeni, ker mislite, da si jih boste kdaj pa le še nadeli? Ste kupili čevlje, ki jih ne nosite in jih niste obuli že vrsto let? Le zavzemajo dragocen prostor. Seveda je idealno, če kupite izključno tisto, kar nato res uporabljate. Če imate malo prostora, boste morda morali sprejeti, da resnično ne smete pretiravati pri nakupovanju. Tudi za okolje boste naredili več, če boste imeli le tisto, kar potrebujete. Vsako domovanje pa mora imeti tudi tako imenovan negativen prostor. To je prostor, ki je prazen.

 

Nasveti za nakup omarice za čevlje

Omare za čevlje zagotavljajo red, hkrati pa varujejo čevlje pred prahom in tako podaljšujejo njihovo življenjsko dobo. Zato je skoraj nujno, da imate doma vsaj eno takšno omaro, ki naj bo kakovostna, dovolj prostorna in hkrati usklajena s stilom vaše notranje opreme. Pri nakupu pa pazite še na naslednje:

  • Omara za čevlje mora omogočati zadostno mero prezračevanja. Pogosto vanje pospravljate še vlažne čevlje, in če v omari zrak ne kroži pravilno, začnejo čevlji zaudarjati ali celo plesneti.
  • Omara naj bo dovolj velika, da bodo čevlji v njej lepo pospravljeni in jih ne bo treba stiskati, mečkati in zlagati drugega na drugega, zaradi česar se lahko deformirajo. Najboljša je omara z več policami.
  • Če imate ozek hodnik oziroma se srečujete s pomanjkanjem prostora v garderobi, je omara lahko tudi ožja, police v njej pa nagnjene pod kotom. Čevlje vanjo zlagate navpično in tako privarčujete nekaj dragocenih centimetrov prostora.

So boljši zaprti ali odprti regali? Prednost odprtih polic je vsekakor ta, da je obutev stalno na zraku, se je pa treba zavedati, da kadar so čevlji vsem na očeh, je lahko to videti tudi neurejeno in nepospravljeno. Morda je za obutev, ki je trenutno ne uporabljate, vseeno bolje, da jo zložite v škatle in pospravite pod posteljo ali na kakšen drug suh prostor, v omari pa tako dobite dovolj prostora za sezonska obuvala.

V naši ponudbi imate na voljo omare za čevlje veliko različnih vrst, kamor boste lahko pospravili vse vaše čevlje. So različnih oblik in različnih materialov.
Omarica za čevlje iz lesa ali iverke je najbolj primerna za zasebna stanovanja in hiše, saj tako večinoma sovpada z ostalo notranjo opremo.

Upamo, da smo vam podali rešitev kako urediti svojo kolekcijo čevljev. Prepričani smo, da boste pri nas našlo omarico za čevlje prav za vsak dom, če pa potrebujete dodatne nasvete ali imate kakršnakoli vprašanja se lahko obrnete na nas na elektronski naslov info@opremisidom.com ali na telefonsko številko 051 418 318. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.

 

Kovinske omare za čevlje so najpogostejša izbira tam, kjer se dnevno, tedensko ali letno menja večje število uporabnikov. Kovinska omara za čevlje je lahko večjih dimenzij za shrambo več parov obutve, za manjše prostore pa so primerne omare z drsnimi vrati.

Prednost kovinskega materiala je v trajnosti, saj ohrani svoj videz in namembnost več let in je primeren tudi za večje obremenitve. Kovinska omara za čevlje je bolj odporna na zunanje vplive, kemikalije in ogenj ter je tako dobrodošla oprema za laboratorije, gasilska društva in druge, bolj izpostavljene ustanove.