Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Dopolnite svoj prostor s komodo ali predalnikom

Članek: Dopolnite svoj prostor s komodo ali predalnikom naslovna

Ste se kdaj znašli v situaciji, ko vam je v omari z oblekami zmanjkalo prostora za kakšne predmete? Ali potrebujete dodaten prostor za shranjevanje drobnarij, kozmetike ali modnih dodatkov? Bi radi v vaši spalnici zapolnili kakšen prazen kotiček in jo naredili bolj prijetno? Tu vam priskočijo na pomoč naše komode in predalniki.

Komode in predalniki so zelo funkcionalen kos pohištva, ki jih lahko umestimo tako v spalnico, kot v kakšen drug prostor. Namenjene so lahko tako shranjevanju oblačil, kot katerih koli drugih predmetov. Če ga umestimo v otroško sobo, lahko otroci v predalih shranjujejo zvezke, šolske potrebščine in igrače. Vam pa bo v spalnici prav gotovo prišel prav dodaten prostor za shranjevanje spodnjega perila, kozmetike in osebnih predmetov.

Zgornja površina komode ali predalnika

Poleg notranjega prostora za shranjevanje, lahko izkoristite tudi zunanjo zgornjo površino komode ali predalnika. Če boste komodo ali predalnik postavili v spalnico ali kopalnico si lahko iz nje naredite svoj kozmetični kotiček. Predale uporabite za shranjevanje kozmetike, na zgornjo »poličko« pa postavite kozmetično ogledalce in si pred komodo ob ličenju postavite manjši stol. V katerem koli drugem prostoru lahko na zunanjo površino komode ali predalnika postavite rože, dišeče sveče ali kakšen drug okras, ki bo zelo lepo zaokrožil vaš prostor. Če vam v spalnici ali dnevni sobi primanjkuje prostora, lahko zgornjo površino komode uporabite tudi kot prostor za televizijo. Pred tem je pomembno, da preverite ali bo televizija dovolj varno in trdno stala na površini.

Če imate zelo malo prostora je primeren nakup visoke in ozke komode, ki ne zavzame veliko prostora. Ta je še posebej primerna za majhne spalnice, postavite pa jo lahko tudi v kakšen neizkoriščen kvadratni meter v dnevnih prostorih. Poleg dodatnega prostora za shranjevanje predmetov, da ti ne bodo ležali po vseh policah po stanovanju, vam visoke komode lahko zaokrožijo simetrijo prostora in služijo kot okrasna omarica, da nanjo postavite kakšno rastlino ali rožo.

Dimenzije

Pri nakupu komode ali predalnika bodite pozorni na sledeče stvari. Kakšne predmete želite v predalih oziroma omaricah shranjevati? Če bodo predmeti večji ali višji, bodite pozorni, da izberete komodo, ki ima na voljo prav tako višjo omarico kot predalnike. Če boste komodo uporabljali za shranjevanje oblačil, bodo najbolj primerni dolgi, a dokaj plitki predali, saj bo tako razvrstitev oblek bolj pregledna. Za shranjevanje zvezkov ali dokumentov lahko uporabite globoke predale. Obliko in velikost komode izberite glede na vaše potrebe prostora po shranjevanju, prav tako pa bodite pozorni na prostor s katerim v hiši ali stanovanju razpolagate. Za premajhen prostor ne izberite prevelike komode, ki bo popolnoma »zabila« oziroma zapolnila celoten prostor. Obratno pa bodite pozorni, da ne umestite sredi velike sobe majhnega in visokega predalnika, saj bi to znalo izpasti ne estetsko – v tem primeru raje izberite nižjo, a dolgo komodo.

Izgled

Vse ostalo je odvisno od vašega okusa oziroma stila celotne notranje opreme. Pazite, da se bosta komoda ali predalnik skladala z ostalimi kosi pohištva.

Za otroške sobe:

Komoda Cristal 77x79x40cm Roza barve
Predalnik Fabric 87x77x40cm
Komoda Biotiful 90x79x45cm

Za spalnice:

Komoda Neo 3 151x82x50cm Več barv
Komoda Korsk (2 vrata, 3 predali)
Komoda Belleville (6 predali) 135x86x45cm

Jedilnice in dnevne sobe:

Komoda Oslo 196x87x40cm
Kredenca Element 160.3x79x39.8cm

Za lažjo izbiro komod in predalnikov za v posamezne prostore vašega stanovanja, so te v naši spletni trgovini razvrščene v različne kategorije po prostorih. Seveda pa lahko vse komode in predalnike uporabljate tudi za drug prostor, če imate potrebe po takšni obliki shranjevalnih prostorov.

 

Upamo, da smo vam ponudili kakšno dobro idejo, kako izkoristiti nezapolnjen prostor v stanovanju in za kaj uporabiti komode in predalnike. Če potrebujete kakšne dodatne nasvete ali imate kakršnakoli vprašanja se lahko obrnete na nas na elektronski naslov info@opremisidom.com ali na telefonsko številko 051 418 318. Z veseljem vam bomo pomagali.