Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Z Opremisidom pohištvom do popolne dnevne sobe

Z Opremisidom pohištvom do popolne dnevne sobe

Čeprav dnevna soba ob današnjem hitrem življenjskem slogu morda ni več tako pomemben prostor v našem domu, kot je bila včasih, pa je vseeno prostor za druženje z družino, kar se zdi v trenutnem obdobju še posebej pomembno. V tem za nas novem in nedvomno drugačnem času je večina nas “prisiljena” več časa preživljati za stenami naših domov in ker je pomembno, da se s svojimi domačimi povežemo, dnevna soba tako predstavlja še posebej pomemben prostor v naši hiši. Ključnega pomena je, da se v svojem domu dobro počutimo, tu pa ogromno vlogo igra pohištvo, ki ga imamo doma ter celoten dizajn naših prostorov. Da se boste v srčiki vašega doma počutili karseda dobro, pa vam bomo podali nekaj nasvetov za preurejanje vaše dnevne sobe.

 

1.) POSKRBITE, DA BO VAŠA DNEVNA SOBA »DIHALA«

Nekoč so v dnevnih sobah kraljevali orjaški regali in omare, ki so precej zabili prostor in ga tako vizualno naredili tudi manjšega in bolj utesnjenega. Trenutni trendi so drugačni – dnevna soba je praviloma opremljena s sedežno garnituro, klubsko mizo in tv omarico. Vsi te elementi so precej nižji kot so bili včasih, saj to prostoru da prostoren in zračen pridih. Da pa vam ne bo zmanjkalo prostora za sedenje, ko pridejo obiski pa lahko seveda v prostor dodate še kakšen počivalnik ali tabure. Te lahko kasneje iz prostora tudi umaknete, če želite doseči bolj čist videz prostora – to velja še posebej, če imate majhno dnevno sobo. Če pa je prostor velik lahko takšni dodatki kot so počivalniki in tabureji prostor lepo okrasijo.

 

2.) PREPROSTOST JE KLJUČNA

Seveda se v naši dnevni sobi vsi želimo počutiti udobno in sproščeno. Kako pa naš dekor vpliva na to? Občutke udobja in sproščenosti boste spodbudili s čistim in preprostim dizajnom dnevne sobe. Osredotočite se na enega ali dva glavna kosa, znebite se nereda in odvečne šare, izberite umirjene barve ter kar se da izkoristite naravno svetlobo. Tako boste ustvarili prostor v katerem se boste lahko spočili in zasijali. Seveda pa preprostost še ne pomeni, da se odrečete vsem predmetom in imate prostor popolnoma prazen. Vsak kos pohištva in predmet v prostoru pa naj ima svoj namen. Odstranite kose pohištva in okraske, ki se vam zdijo kakorkoli odvečni ali pa vaš dnevni prostor »zabijejo« in ustvarjajo nečist izgled prostora. Če boste pri opremljanju racionalni boste veliko lažje ustvarili prijeten, pomirjujoč in dizajnersko dovršen dnevni prostor.

 

3.) ZNEBITE SE NEPOTREBNE ŠARE

Ta točka je zelo pomembna. Prenavljanje ali opremljanje vaše dnevne sobe ni omejeno samo na nakup novega pohištva, pač pa tudi na to, da izpraznite iz prostora nepotrebno šaro in odvečne predmete oziroma pazite, koliko stvari boste v svojo dnevno sobo postavili in shranili. Jasnost in umirjenost uma ne sovpada prav dobro z vidnim neredom v vašem domu. Začnete lahko pri odstranjevanju očitnega odvečnega nereda kot so stari dokumenti, časopisi revije in ostali predmeti ni ne spadajo na površine v dnevno sobo, saj dajo prostoru neurejen in kaotičen izgled. Pogosta napaka pri urejanju dnevne sobe je tudi preveč dodatkov in okraskov. Te seveda lahko nudijo dodano vrednost k izgledu vaše dnevne sobe, biti pa morajo smiselni in estetski. Poskusite ostati minimalistični.

 

4.) POSKRBITE DA BO SHRANJEVALNI PROSTOR ESTETSKEGA IZGLEDA

Seveda vsi potrebujemo prostor za shranjevanje različnih predmetov in čist izgled dnevne sobe še ne pomeni, da ne moremo imeti shranjevalnega prostora. Če nujno potrebujete prostor za shranjevanje kakšnih papirjev ali ostalih predmetov in drugje v stanovanju nimate prostora, razmislite o dodajanju zaprtega prostora za shranjevanje – npr. lahko kupite tv omarico z več shranjevalnimi omaricami in predali ali pa dodate v dnevni prostor kakšno manjšo omarico ali stensko omaro, če drugje nimate prostora. Ta lahko celo doda k izgledu celotnega prostora obenem pa služi kot shranjevalni prostor. Če imate lepe okrasne predmete npr. vaze, izdelke iz porcelane, razne figure ali kakršnekoli predmete, ki jih želite pokazati pa se lahko odločite za odprte omare ali za vitrine. Tudi pri postavljanju predmetov v vitrino pa bodite minimalistični in tako ohranite čist izgled vaše dnevne sobe.

 

5.) OSVEŽITE STENE

Eden najpomembnejših dejavnikov za ustvarjanje preprostosti v dnevni sobi je čiščenje sten. S tem ne mislimo le, da stene na sveže pobarvate. Poskusite odstraniti vso obstoječo stensko umetnost in si nato prostor oglejte brez nje. Tako boste dobili predstavo kaj paše v prostor in kaj ne. Če imate prostor lahko poskusite dodati še kakšno stoječo svetilo ali visoko rastlino.

V Opremisidom spletni trgovini vam ponujamo prav vse kose pohištva, ki jih potrebujete za popolno dnevno sobo. Pobrskajte po našem izboru sedežnih garnitur, klubskih mizic, tv omaric, komod in predalnikov, počivalnikov, taburejev ter vitrin in poiščite najprimernejše kose za vašo novo dnevno sobo. Za tiste, ki bi si radi opremljanje vaše dnevne sobe poenostavili pa smo pripravili tudi sestave po trenutnih trendih. Svetila za dnevno sobo iščite v kategoriji: Svetila.

Če potrebujete še kakšen nasvet ali pomoč pri izbiri kosov pohištva za vašo dnevno sobo ali imate kakršnakoli vprašanja, se brez zadržkov obrnite na nas na elektronski naslov info@opremisidom.com ali na telefonsko številko 051 418 318. Z veseljem vam bomo pomagali.