Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Vam izbira spalnice krati spanec?

Življenjski slog postaja čedalje bolj dinamičen in zlasti delovniki nas ob vseh dodatnih obveznostih in aktivnostih ob koncu napornega dne močno utrujene položijo v posteljo. Kakšna pa je vaša postelja? Je udobna in na njej dobro zaspite? In sama spalnica? Se v njej dobro odklopite, pozabite na stres in se dodobra odpočijete.

Spalnici večina ljudi (razen morda ležišču) ne posveča prevelike pozornosti. Je samo še eden izmed bivalnih prostorov, kjer ne preživimo veliko časa?

Pa je res tako? Imamo ‘zaspance’ na eni in pa ‘nespečneže’ na drugi strani, kljub vsemu pa skoraj vsak običajen Zemljan v postelji preživi med 6 in 8 ur. To znese tretjino ali vsaj četrtino življenja posameznika, ki ga torej preživi med štirimi stenami svojega ‘spalnega brloga’.

V tem članku vam ponujamo nekaj preprostih nasvetov o tem, kako najlažje najti ustrezno posteljo in ostale kose pohištva v spalnici, da se boste v njej počutili prijetno, udobno in varno.

Ni samo ležišče tisto, ki vpliva na to, kako se počutite v spalnici, saj v njej najdemo tudi ostale pohištvene elemente, katerih seštevek pripomore k temu, da dan začnemo in končamo v pomirjujočem okolju.

Postelja

Postelja je najosnovnejši kos spalničnega pohištva. Pomembno je, da je njena velikost pravšnja glede na prostor, v katerega jo umeščate, saj usmerja nadaljnjo postavitev celotne spalnice. Če bo postelja napolnila skorajda celotno sobo, se ne boste počutili ravno prijetno.

Ležišče

Postelja brez kakovostnega ležišča izgubi svoj pomen, saj je to ključno za prijeten spanec. Ravno zato je njegova izbira za vsakogar poseben izziv, pri čemer moramo vedeti:

  • Da mora biti ležišče dovolj veliko za vas – in partnerja (temu primerna je seveda tudi izbira postelje),
  • Da mora nuditi ustrezno podporo vašemu hrbtu,
  • In da visoka cena nujno ne pomeni najboljšega ležišča za vas in/ali vašega bližnjega.

Kakovostno ležišče

Postopek iskanja je zagotovo preprostejši, če se izbiranja lotite na spletni strani, ki na enem mestu nudi širok nabor kakovostnih ležišč, z natančnimi opisi proizvodnih materialov, jeder, prevlek in dodanimi ugodnimi cenami.

Letveno dno

Kot ponavadi, je ‘hudič v podrobnostih’. Če izberemo ležišče, ki se kot nalašč prilega našemu hrbtu, a mu ne zagotovimo ustrezne podpore, nismo naredili veliko. Zato je potrebno izbrati letveno dno, ki skupaj z ležiščem tvori dvojec, ki vas ne bo pustil na cedilu.

Garderobne omare

Nihče si ne želi gledati oblačil, ki ležijo po stanovanju ali pa so natlačena v neustrezne omare s premalo prostora. Če je postelja srce spalnice, pa je garderobna omara največkrat njen drugi najpomembnejši element.

Ponujamo nekaj nasvetov v zvezi z izbiro garderobne omare in razporeditvijo oblačil v njej:

  • Prostor v omari prilagodite glede na potrebe – imejte obešalnike za srajce, police ali predale za zložena oblačila ter škatle za denimo nogavice,
  • Znebite se tistih oblačil, ki jih že dlje časa ne nosite,
  • Skrbite za svojo omaro kot za manjšo sobo – tako bo ostala čista in ohranjena,
  • Če imate malo prostora, lahko notranjost omare preprosto zastrete z zavesami.

Namig: v omaro nastavite sredstva proti moljem!

Garderobna omara v spalnici

Nočne omarice, komode in predalniki

Sredi noči ali ob prehladu ni nič priročnejšega kot nočna omarica. Nanjo odložimo razne stvari ali si pripravimo kozarec vode, če nas napade žeja. Nekateri prisegajo nanje, spet drugim so ljubše tako imenovane nočne mizice. Obenem vsak spalnico se dodatno popestri komoda, ki skupaj s predalniki zviša shranjevalno kapaciteto znotraj sobe.

Toaletne mize

Zakaj bi imele toaletne mize samo junakinje v filmih? Vsaka ženska želi imeti svoj kotiček, prostor za ličenje ali krtačenje las in si ga lahko navsezadnje tudi brez težav privošči. Z nekaj kreativnosti in s pravo izbiro lahko toaletna mizica postane najljubši del spalnice. Najdite najprimernejšo zase.

Svojo spalnico si sestavite sami!

Posamezniki imamo povsem različne okuse, tukaj niso izjema niso niti spalnice in postelje. V iskanju tiste idealne spalnice se največkrat zatečemo k obiskovanju različnih pohištvenih salonov in trgovskih centrov. Tam iščemo tisti pravi odtenek barve in liniji za marsikoga neprijetna naloga. Spalnica je povsem naš, intimen prostor, ki si ga delimo kvečjemu z eno osebo.

Spletna stran Opremisidom.com je tukaj zato, da vam olajša tovrstno iskanje. Kot na dlani imate denimo izbiro glede različnih tipov ali barv spalnic, nič drugače ni niti z izbiro pripadajočega lesa. Dodaten filter pa vam omogoči še iskanje glede na želeni cenovni razred.

Poizkusite lahko kar sedaj in si sestavite svojo spalnico iz kakovostno izdelanih raznovrstnih elementov.

Komplet spalničnega pohištva

Dobro počutje v spalnici ugodno vpliva na vse vidike vašega življenja. Ravno zato smo vam v članku ponudili precej uporabnih informacij, ki vam lahko pomagajo pri urejanju tega pomembnega bivalnega prostora.

Do prihodnjič pa – želimo vam dober spanec!