Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Udobnost in sijajen izgled kuhinjskih stolov opremisidom

Primerna opremljenost doma s sodobnim in funkcionalnim pohištvom pomembno vpliva na naše počutje. Pogosto namenimo veliko denarja za potovanja in druge kratke oddihe, radi pa pozabimo na našo hišo ali stanovanje, v kateri pa navsezadnje preživimo največ svojega časa. Eden izmed ključnih prostorov v našem domu je jedilnica. V starejših hišah je jedilnica pogosto del kuhinje, v večjih hišah je ločen prostor, v bolj modernih gradnjah pa so običajno vsi bivalni prostori združeni v en sam prostor. Prav odprt koncept bivanja še dodatno poudari pomembnost stilskega ujemanja različnih elementov.

Je v planu nova kuhinja? preverite naš zelo zanimiv članek Načrtovanje kuhinje in na kaj morate biti pozorni. verjamemo da vam bo zelo zanimiv.

Jedilnica

Tri stvari so pomembne v jedilnici: udobje pohištva ter funkcionalnost in estetika prostora. Funkcionalnost prostora omogoča tako varno prinašanje hrane na mizo, enostavno posedanje gostov kot tudi shranjevanje stvari, ki jih potrebujete v jedilnici. Estetika prostora, ki je sicer odvisna od okusa, pa daje vabljivo in prijetno vzdušje. Če želite ustvariti zase najlepšo jedilnico, je torej smiselno upoštevati te tri stvari. Pomemben del jedilnice so kuhinjski stoli. Pri izbiri kuhinjskih stolov morate paziti, da so stoli kakovostno izdelani, da se oblikovano ujemajo z ostalimi kosi pohištva in da so hkrati udobni, saj bo le tako obedovanje in druženje z družino in prijatelji prijetno. Na neudobne stole je prava muka sesti, kaj šele na njih sedeti več ur, če se kosilo ali večerja nadaljuje z druženjem za mizo.

Udobje stolov

Sedenje je položaj, ki obremenjuje razne dele organizma ter človeku pomembne funkcije, kot je prekrvavitev telesa, prebava in dihanje. Teh se velikokrat niti ne zavedamo, dokler ne začnejo obremenjevati organizma, kar s preko čutil prenese v negativne izkušnje. Stopnja udobja kuhinjskih stolov pa se spreminja z vsakim stolom posebej in je odvisna od oblike, dimenzij in materiala stola. K udobju sedenja v veliki meri vpliva sedalo stola in naslon za hrbet, udobje povečajo tudi naslonjala za roke. Zelo prijetna za sedenje so oblazinjena sedala, leseni, kovinski in plastični stoli pa potrebujejo na sedalih blazinice, ki dajejo toplino in mehkobo. Naslon za hrbet mora biti dovolj velik in v pravem naklonu, da dobro podpre hrbet. Smiselno je torej izbrati tople, trpežne, naravne materiale, ki nam zagotavljajo udobje in prijetno počutje.

Izgled stolov

Najpomembnejše pri stolih je udobje, nato pa šele pride na vrsto njihov videz. Najlepše pa je videti, če stoli skupaj z mizo tvorijo skladno celoto. To velja za materiale, barve, oblikovanje ter slog mize in stolov. Leseni stoli spadajo k leseni mizi, stoli s kovinskimi nogami in lesenim sedalom se podajo k leseni mizi s kovinskim podnožjem, stoli iz pleksi stekla ali tapecirani kovinski stoli pa pristojijo stekleni mizi s kovinskim podnožjem. Velja torej, da se enaki materiali privlačijo, vse drugo pa je odvisno od sloga ureditve – v moderno ureditev sodijo tako sodobni (pleksi steklo, umetna masa) kot klasični materiali (les, usnje, kovina), živahne barve in nenavadne oblike, formalno ali minimalistično urejena jedilnica zahteva izbrane materiale (les, kovina, steklo, usnje) in umirjene barve, za rustikalen ali podeželski slog pa so edini pravi leseni stoli. Ob mizo lahko namestimo tudi naslanjače, vendar pa ti zahtevajo več prostora in so idealni za velike mize.

PONUDBA

Kuhinjski stoli so odgovorna izbira zaradi predvidene dolgotrajne uporabe. Poleg dolge življenjske dobe s čim manj vzdrževanja imamo v naši ponudbi tudi veliko izbiro kuhinjskih stolov različnih stilov. Kuhinjski stoli so na voljo po zelo ugodnih cenah v naši spletni trgovini.