Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

TV omarica na kateri bo vaša televizija trdno stala

TV Omarica na kateri bo vaša televizija trdno stala

Z modernizacijo in večjo možnostjo izbire pohištva, ljudje vlagajo vedno več časa in denarja v dekoriranje svojih domov, predvsem v dnevne sobe, saj v njej preživijo največ prostega časa. Vsi se namreč radi po dolgem, napornem dnevu, zleknemo na sofo, se sprostimo in si prižgemo televizijo. Zato je pomembno, da je vsak kos pohištva ustrezno izbran in postavljen tako, da nič ne zmoti vašega sproščanja. Tako tudi TV omarica, ki na prvi pogled ne predstavlja druge pomembnejše vloge kot to, da nanjo postavimo televizijo, veliko prispeva k osrednjemu videzu vaše dnevne sobe.

Postavitev televizije in vloga tv omarice

Oddaljenost od televizije

Omarice za televizijo namreč ne pridejo v eni, ustaljeni, predpisani velikosti. Lahko so visoke, nizke ali celo čisto na tleh. Izbira prave velikosti TV omarice je odvisna tudi od tega, ali boste postavili televizijo na omarico ali na zid. Pri postavljanju televizije vedno velja, da morate biti ob večjem ekranu bolj oddaljeni od njega. Oddaljenost gledalca od televizijskega sprejemnika je popolnoma odvisna od velikosti ekrana. Če je ta manjši, je lahko oddaljenost nekje med 1 in 1,5 metra. Če pa je televizor večji, je lahko ta oddaljenost tudi do štiri metre.

IZRAČUN RAZDALJE:

  • Minimalna razdalja od zaslona: Velikost zaslona (inč/cola) / 8 = minimalna razdalja od zaslona v čevljih (feet)
  • Maksimalna razdalja od zaslona: Velikost zaslona (inč/cola) / 4 = maksimalna razdalja od zaslona v čevljih (feet)
  • Pretvorba iz čevljev (feet) v metre: Čevlji (feet) / 3,281 = Metri

 

Višina televizije

Televizor mora biti nameščen tudi na ustrezni višini. Popolna višina za postavitev televizijskega sprejemnika je taka, da je središčni del zaslona v višini oči: nekje med 90 in 110 centimetri. Televizor lahko tako zaradi udobja pritrdite na steno. Če pa televizorja ne želite namestiti na steno, ga lahko z namiznim podstavkom postavite na stabilno TV omarico. Videz namiznih podstavkov, ki so danes televizorjem večinoma že priloženi, je postal veliko bolj minimalističen in dovršen, kar omogoča, da ta sovpada s prostorom. V naši ponudbi imate veliko TV omaric, ki bodo zagotavljale, da boste lahko udobno gledali televizijo iz vašega naslonjala. Prav tako pa je postavitev na omarico za televizijo primernejša, če nameravate zaslon še prestaviti.

Funkcionalnost tv omarice

Poleg velikosti in višine omarice za TV morate imeti v mislih tudi funkcionalnost same omarice. Poličke in omarice so dobrodošle, če imate v dnevni sobi razne multimedijske naprave za vašo televizijo (blu-ray predvajalnik, igralne konzole,…). Tako lahko v primeru obiskov te skrijete. Ko pa želite uživati ob gledanju kakšnega dobrega filma, omarico za TV, kjer imate spravljeno vso zabavno elektroniko, preprosto odprete. Predvsem za igralne konzole, ki se rade pregrevajo, svetujemo, da jih imate med uporabo zunaj na polici, kjer se lahko enakomerno hladijo.

Pri postavitvi televizijskega sprejemnika v prostor upoštevajte tudi vire svetlobe. Prostor naj bo čim bolj svetlobno neobremenjen, kar ne pomeni, da ne sme biti svetlobe, ampak naj je ta konstantna in nikoli pred gledalcem ali ob strani. Če je vir svetlobe postavljen pred gledalcem, predstavlja poleg televizijskega sprejemnika napor za naše možgane, ker imamo dva vira svetlobe.

Naša ponudba

TV enote so v zadnjih letih popolnoma nadomestile nekdanje masivne regale, ki so v preteklosti zaznamovali dnevne sobe. Za sodobno dnevno sobo je dandanes pomemben minimalizem ter preproste in čiste linije, ohranjamo pa tudi klasične sloge. V naši ponudbi imamo na voljo TV omarice različnih dimenzij, barv, velikosti in slogov, zato verjamemo, da bo prav vsak v naši kolekciji našel TV omarico po svojem okusu. Možno je tudi kombiniranje z drugimi izdelki iz kategorije dnevne sobe.

TV Omarica Mox
TV omarica Mox je izdelana iz recikliranega lesa in kovine. Stil omarice je ustvarjen s prepletanjem stila 60ih in ročnega dela, osredotočenega na podrobnosti.

TV Omarica Dark Roadies
TV omarica Dark Roadies je izdelana iz mangovega lesa in aluminija. Prednost te TV omarice so kolesca, ki omogočajo, da lahko televizijo in vse ostale elektronske naprave, na mizici, prestavljate po mili volji.

Upamo, da smo vam kaj pomagali pri izbiri nakupa TV omarice. Če potrebujete dodatne nasvete ali imate kakršnakoli vprašanja se lahko obrnete na nas na elektronski naslov info@opremisidom.com ali na telefonsko številko 051 418 318. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.