Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Stenske police – izkoristite vaše stene za okrasitev in shranjevanje

STENSKE POLICE - IZKORISTITE VAŠE STENE ZA OKRASITEV IN SHRANJEVANJE

Morda se stenske police zdijo kot nepomemben element v vaši hiši, resnica pa je nasprotna. So odličen način prikazovanja fotografij in spominov, hkrati pa so tudi praktična rešitev za maksimiranje prostora v vaši sobi. Primerne pa so prav za vsak prostor v vaši hiši, pa naj bodo za praktično uporabo ali dekoracijo.

STENSKE POLICE – PRIHRANEK PROSTORA, DEKORACIJA IN VSE PRI ROKI

Stenske police omogočajo, da površina tal v prostoru ostane prosta za druge dejavnosti kot shranjevanje, ob enem pa so odlično mesto za dekoracijo prostora ali sobe. Vam v otroški sobi, spalnici ali dnevni sobi v omarah primanjkuje prostora za knjige in ostale predmete? Stenske police so pri takšnih težavah odlična rešitev. Ne le, da boste tako dobro izkoristili vaš prostor, ob primerni izbiri vrste police in dobri namestitvi lahko te izgled prostora v stanovanju izrazito polepšajo. Nekaj polic v dnevni sobi ali spalnici, na katere bodo postavljene knjige in kakšna rastlina, lahko lepo zaokroži izgled sobe. Če imate radi čist izgled vaših prostorov lahko izberete tako imenovane plavajoče stenske police, ki so minimalističnega izgleda, na njih pa postavite zgolj kakšno rastlino, kipec, vazo, svečnik ali uokvirjeno sliko.

Še ena prednost, zaradi katere so stenske police uporaben kos pohištva v vašem stanovanju je ta, da na njih postavite stvari, ki jih potrebujete pogosto in vam pride prav, da so vedno pri roki.

Za odlaganje katerih stvari bi bile stenske police v posameznih prostorih še posebej uporabne?
KUHINJA: sol, poper, začimbe, zobotrebci, štoparica za kuhanje
KOPALNICA: zobna krtačka, krtača za lase ali glavnik, kreme
PREDSOBA: ključi, dežnik
SPALNICA: raznorazni osebni predmeti, robčki, kozarec vode
DNEVNA SOBA: knjige, revije, daljinec za tv

Naš nasvet za uporabo stenskih polic v vašem stanovanju pa je: bodite ustvarjalni! Lahko so uporabljene na sto in en način, pomembno pa je, da ne postanejo odlagališče za prav vse predmete, ki ne veste kam jih pospraviti, saj lahko vaš prostor tako začne izgledati zelo neurejeno. Uporabite stenske police za odlaganje nujnih praktičnih stvari, predvsem pa poskusite prostor z njimi polepšati.

NAMESTITEV STENSKIH POLIC

Preden se odločite za namestitev stenske police, se prepričajte, da v steni ni električne napeljave ali vodovodnih cevi, ki bi jih lahko med nameščanjem poškodovali. Za montažo vaših stenskih polic vzemite v obzir višino namestitve, velikost vaše stenske police in odnos police z ostalim pohištvom. Če so na primer police posebej dolge oziroma velike, jih ni primerno nastavljati blizu vrat ali »prometnih« mest v prostoru, kjer bi se lahko vanje kdo udaril. Stensko polico je najboljše nastaviti v višini oči (1.5 – 1.8 metra) za lažjo dostopnost in boljši izgled prostora. Če imate namen nastavljati več polic v enem prostoru je priporočljivo, da je med vsako polico najmanj 30 – 45 centimetrov prostora.

Po tem, ko ste se prepričali o višini in položaju označite, kje bo vaša polica stala. Nujno preverite, da bo stenska polica v vodoravnem položaju. Pomagajte si z vodno tehtnico, ki bo pravilno nastavila kot za namestitev vaše police. Ne pozabite označiti lukenj za nosilce police, kjer boste privili vijake. Če v kompletu stenske police niste dobili vijakov za nosilce, priporočamo vijake za les, velikosti 1,25 cm. Prav tako je bolje, da najprej izvrtate luknje, kamor boste privili vijake namesto, da vijake takoj privijete v steno. Vijakov ne zategujte preveč, saj lahko s tem poškodujete steno in stabilnost vaše stenske police. Po tem, ko privijete vijake in se prepričate, da je nastavitev takšna, kot jo vi želite, je polica pripravljena, da nanjo postavite, kar vam srce poželi.

NAŠA PONUDBA

V naši ponudbi imate na voljo stenske police različnih oblik, velikosti in dizajnov, ki bodo zapolnili vaše prazne stene. Od kompleksnejših stenskih enot, na katerih boste lahko shranjevali številne predmete, do polic z ogledali, nastavkom za žarnico ali pa popolnoma enostavnih polic čistega izgleda.

 

Upamo, da ste dobili kakšno dobro idejo za uporabo polic v vašem stanovanju. Če potrebujete dodatne nasvete ali imate kakršnakoli vprašanja se lahko obrnete na nas na elektronski naslov info@opremisidom.com ali na telefonsko številko 051 418 318. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.