Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

S kvalitetnimi počivalniki do kvalitetnega počitka

Članek: S kvalitetnimi počivalniki do kvalitetnega počitka naslovna

Ste utrujeni po napornem dnevu v službi ali pa v šoli? Ste ravno prišli domov z daljšega potovanja ali vožnje? Si želite udobnega in kvalitetnega popoldanskega počitka, s katerim bi si ponovno napolnili baterije za vaše vsakodnevne aktivnosti? Potem so počivalniki ravno prava rešitev za vas in vaše težave. Z njim se spočijete in si napolnite baterije za nove dnevne izzive in zadolžitve.

Ker je pomanjkanje kvalitetnega počitka eden izmed glavnih razlogov za stres in napetost, je pomembno, da imamo dovolj časa za počitek. Vendar pa samo počitek ni dovolj, da bi odpravil utrujenost in nespečnost ter posledično stres in napetost. Počitek mora biti tudi kvaliteten. Za kvaliteten počitek pa so seveda potrebni tudi kvalitetni počivalniki.

Da bi čim lažje izbrali pravi počivalnik, ki bo kvaliteten in udoben, vam bomo pomagali z nekaj nasveti ter smernicami za nakup pravega počivalnika za vas in vašo družino. V naslednjih nekaj odstavkih bomo našteli vrste počivalnikov, različne barvne ter ostale lastnosti, na katere morate biti pozorni pri izbiri in nakupu pravega počivalnika za vas.

 

Vrsta počivalnika

To je verjetno najpomembnejša lastnost počivalnikov, saj poznamo mnogo različnih vrst le-teh. Pod same počivalnike spadajo na primer kavči, sofe, gugalniki, mehki stoli za počitek, vreče oziroma blazine za sedenje itd.
Izbira prave vrste počivalnika je odvisna od tega, kaj potrebujemo. Ali je za naš popoldanski počitek dovolj, da se samo usedemo v udoben stol ali gugalnik ali pa se moramo uležati, da bi se odpočili. Nekateri počivalniki nam ponujajo celo obe opcije s svojo počivalno in dvižno funkcijo.

Počivalnik Davis črna barva
Gugalni počivalnik Ben bela barva
Počivalnik Pulsar bež barva
Počivalnik Oswald modre barve

 

Barva počivalnika

Pa jo spet omenjamo! To pa zato, ker je barva res ena od najpomembnejših lastnosti vseh kosov pohištva. Ker je počivalnik tisti kos pohištva, ki ga ne uporabljamo skozi cel dan, včasih niti ne vsak dan, je pomembno, da takrat, ko ga nihče ne uporablja ne izstopa preveč iz barvne sheme ostalega pohištva. Konec koncev, malokdo si želi živo rdeč počivalnik v dnevni sobi, ki temelji na nekih nežnih barvah.

 

Bodite pozorni na…

Kot vse drugo, imajo tudi počivalniki svoje šibke točke oziroma slabosti. Da bi ublažili ali pa izničili učinek le-teh, pa je potrebno s počivalniki vedno ravnati pravilno in skrbno. Ena izmed največjih slabosti vseh počivalnikov ter velike večine oblazinjenega pohištva so seveda sami šivi. Velikokrat se zgodi da ti popustijo, se strgajo ali pa se na kakršenkoli drug način poškodujejo. Zato je potrebno paziti, da se na počivalnike usedemo pravilno ter da v bližini nimamo nobenih ostrih predmetov, s katerimi bi šive lahko poškodovali.
Prav tako moramo biti pozorni na samo nosilnost posameznega počivalnika. To je potrebno izbrati glede na naše telesne lastnosti, paziti pa je potrebno, da se na sam počivalnik usedemo ali uležemo počasi in po njemu ne skačemo ali ga kakorkoli drugače poškodujemo.

 

V primeru, da imate dodatna vprašanja glede počivalnikov ali ostalega pohištva, na katera še nismo odgovorili, nam prosim pišite na naš elektronski naslov info@opremisidom.com ali pa nas pokličite na našo mobilno telefonsko številko 051 418 318 in z veseljem vam bomo pomagali z nasveti in priporočili.