Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Prostor za igro, razgrajanje, učenje

Rojstvo otroka je čudovit dogodek. Po krajšem ali daljšem času bivanja v spalnici pa je za dojenčka čas, da »se preseli« v svojo sobo. Opremljanje otroške sobe za naslednike je lepa naloga, a hkrati izziv. Poleg tega, da mora biti oprema všečna, mora biti tudi varna in funkcionalna. Otroku naj soba pomeni, ne le igralno oazo, pač pa tudi prostor, kamor se lahko umakne, ko se želi spočiti, biti kreativen ali učiti. Pri opremljanju upoštevajte nekaj pravil:

 • pri beljenju sten uporabite belo ali nežno rumeno barvo, igrače, knjige in dekor dodajo v sobo dovolj barvne mešanice; pri starejših otrocih lahko pleskate bolj drzno,
 • v primeru uporabe preprog, izberite take z motivi, ki lahko služijo pri igri,
 • v sobi naj bo dovolj zabojev, omar ali predalnikov za igrače,
 • uporabite dekor, ki ga lahko z lahkoto zamenjate,
 • uporabljajte LED nočna svetila,
 • uporabite barvite zavese,
 • vrata omar in predalov naj imajo mehko zapiranje,
 • pomembna je stabilnost pohištvenih elementov, predvsem mize in stola,
 • soba naj bo dovolj osvetljena s stropno lučjo,
 • zaželjeni so zaobljeni robovi pohištva;

V kolikor pa pri opremljanju sobe sodeluje tudi otrok, je dovoljeno vse, kar mu je všeč.

Standardna oprema otroške sobe:

 • omara za oblačila,
 • postelja,
 • regali za igrače in knjige in
 • miza s stolom.

Rimobel je vrhunski španski proizvajalec pohištva iz Barcelone. Pohištvo je kvalitetno in modernega dizajna. V podjetju poznajo skrbi staršev (zato imajo vrata in predali mehko zapiranje, površine pohištva pa so premazane z melaminom in tako odporne na praske in madeže) in želje otrok (zato je pohištvo modnega dizajna in prijetnih barv).

Pri Rimoblu so zasnovali serijo otroških sob imenovanih Compactos. Pohištvo Compactos zajema pohištvene elemente, s katerimi lahko opremite otroške sobe za različne starosti in potrebe vaših otrok (otroško sobico za predšolskega otroka ali otroško sobo za šolarja). Prednost pohištvenih elementov za otroško sobo serije Compactos je tudi možnost prilagajanja po meri. In ne samo mere, proizvajalec izdela pohištvo za vašega otroka tudi po vaših izbranih barvnih kombinacijah. Izbirate lahko med kar šestimi barvami za korpuse in triindvajsetimi različnimi barvami za fronte. Sodelujete pa lahko tudi pri izbiri ročajev.

Sestav otroške sobe Compactos

Imate predšolskega otroka? Potem boste verjetno izbrali manjšo garderobno omaro in manjšo pisalno mizo z zaobljenimi robovi, ki pa bo vseeno dovolj velika za ustvarjalno kreativnost vašega otroka. Predali pod čvrsto grajeno posteljo dajejo precej prostora za pospravljanje igrač.

Ali pa je vaš otrok že šolar? Tudi za njih so pri Rimoblu našli rešitev v pohištveni seriji Compactos. Garderobne omare so večje. Omare s policami in zidne poličke nudijo dovolj prostora za knjige, šolske pripomočke, pripomočke za hobby-je, … Pisalna miza je večja, saj so številni zvezki, učbeniki in pozneje prenosni računalniki zamenjali slikanico, barvanko in barvice. Postelja s predali pa tudi šolarju »pomaga pri hitrem pospravljanju« ali služi kot prostor za športne rekvizite (teniški lopar, odbojkarska žoga, …). Pri dveh šolarjih, ki si delita sobo pa se lahko odločite za omarni pograd (soba čez dan nudi dovolj prostora za vsakodnevne dejavnosti, zvečer pa se omara »spremeni v pograd«).

Velike omare v otroški sobi

Vrhunski materiali, kvalitetna izdelava, moderni dizajn ter konkurenčne cene so lastnosti pohištvenih elementov za otroške sobe serije Compactos, katerim je dodana tudi možnost sokreiranja bivalnega prostora vašega otroka.

V naši kategoriji otroških in mladinskih sob si lahko ogledate fotografije nekaj primerov sestav otroških sob Compactos ali si jih ogledate v živo v salonu v Brežicah. Želite idejo za sobo vašega otroka? Pošljite mere prostora in prejeli boste brezplačen idejni 2D izris. In ne pozabite, barve in ročaji so prilagojeni vašim željam. Otroške sobe Compactos vedno zadovoljijo celotno družino: starše, ki jim je dana možnost sooblikovanja ter otroke, ki jim nudijo varen, lep in moderen bivalni prostor.