Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

PRESTOL ZA VAŠEGA MALČKA

Tvoj štirinožni prijatelj
A nisem pes
Ob mizi vedno stojim
Ali pa s tabo se vrtim

Da, govora bo o pisarniškem stolu za otroke, kateri ima tudi za njih, glede na zgodnja leta vstopa v šolo velik pomen. Stol je tisti del opreme, ki najbolj neposredno vpliva na uporabnika. V današnjem načinu življenja namreč večino časa presedimo – sodoben človek v povprečju sedi osem ur na dan. Stol mora zato s svojo obliko nuditi uporabniku čim boljšo oporo, predvsem v ledvenem delu hrbtenice. Če leta in leta sedimo v napačni drži na neprimernem stolu, smo lahko veseli, če jo odnesemo le z bolečinami v vratu, hrbtenici in križu ter glavoboli, ki so lahko posledica slabe cirkulacije krvi.

Tako kot za stol na vašem delovnem mestu, je tudi za vašega otroka pomembno, da je stol v njegovi sobi udoben in ergonomičen. Mnogi starši se pri nakupu tega dejstva ne zavedajo in kupijo najcenejši stol ali stol, ki se samo ujema z ostalim pohištvom v sobi. Za ustrezno rast hrbtenice in nadaljnje zdravje vašega otroka pa se pri nakupu kakovostnega in udobnega stola ne splača varčevati. Še pred šolanjem je pomembno, da se otrok nauči pravilnega sedenja in drže. Z vstopom v šolo bodo vaši malčki kmalu pričeli z učenjem in opravljanjem domače naloge. Po šestih urah sedenja na trdih šolskih stolih bodo prišli domov, kjer bodo opravljali domačo nalogo ali se učili. Zato je pomembno, da imajo ustrezen delovni prostor, v katerem lahko to udobno počnejo. Udoben sedež bo vašemu otroku omogočil, da bo brez težav opravljal nalogo, bral ali se igral tudi več ur na dan. Ob sedenje na neudobnem in neprimernem stolu se namreč trebušne mišice sprostijo in s tem povzročijo, da se hrbtenica nenadzorovano ukrivi. Dolgotrajno sedenje v sključeni drži povzroča napetost in utrujenost v mišicah, medvretenčnih ploščicah in sklepih, kar negativno vpliva na koncentracijo, dihanje, prebavo, razvoj mišic in hrbtenice vašega otroka.

Pravilna drža na pisarniškem stolu

Pravilna drža

Nepravilna drža na pisarniškem stolu

Nepravilna drža

Poleg udobnosti ne smete pozabiti na nastavljivost sedeža. Medtem, ko je vaš otrok potreboval manjšo mizo za igrače, bo z leti potreboval večjo za nalogo in zvezke. Z mehanizmom za nastavitev višine sedeža boste lahko stol prilagajali katerikoli mizi in starosti, medtem ko bo vaš otrok še vedno udobno sedel. Z nastavljivim stolom boste prav tako prihranili, saj vam ne bo potrebno vsako leto kupovati novih stolov, ki bodo primerni za velikost in starost vašega otroka. Dober ergonomski stol mora omogočati dinamično sedenje, kar pomeni, da ima ustrezne mehanizme, s katerimi ga lahko prilagodimo individualnemu uporabniku. Pravilno nastavljen stol spremlja gibanje vašega otroka in mu pri tem nudi čim boljšo oporo, ne da bi ga oviral pri opravljanju dela. Aktivna, dinamična drža telesa spodbuja cirkulacijo krvi in dobavo kisika, spodbudi presnovo v možganih in s tem pripomore k boljši koncentraciji, boljšemu počutju.

Ker pa so otroci bolj vizualno naravnani vam poleg ergonomske prednosti nudimo še širok nabor različnih oblik in barv stolov, ki bodo izpopolnili sobo vašega otroka in mu pričarali prijeten prostor igranja in učenja, medtem ko njegova drža in hrbtenica ne bosta trpeli. V naši trgovini lahko tako najdete stole klasičnega videza, ki se bodo prilegali katerikoli sobi vašega otroka. Z ergonomsko obliko in koleščki se bo vaš malček brez naporov premikal ob mizi, medtem ko bo udobno in pravilno nameščen opravljal domačo nalogo.

Poleg klasičnih pa imamo tudi še stole prefinjenega videza, za vse, ki bi radi ohranili moderen in preprost videz sobe. Ti stoli so primerni za starejše otroke, saj so večinoma v belih in črnih barvah. Če se vaš otrok prekomerno vozi s stolom ali se mu ta vedno popelje, imamo v ponudbi tudi stole brez koleščkov. S tem stolom bo vaš otrok stabilno sedel in ne bo izgubljal koncentracije in časa s poplesavanjem po sobi.

Če pa je vaš fant navdušeni nogometaš ali je vaša hčerka ljubiteljica muck, roza barv in poslikav lahko v naši ponudbi najdete stole, ki bodo ugodili tudi tem željam. Otroci so namreč bolj naravnani k svetlejšim barvam, saj se njihovi oči še razvijajo in te barve zaznajo hitreje kot barve temnejših odtenkov. Prav tako pa boste z naslonjalom v obliki nogometne žoge ali nasmejane muce hitreje privabili in pripravili vašega malčka da bo lažje in z večjim veseljem pristopil do učenja.