Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Popolna sobica za vašega dojenčka

Popolna sobica za vašega dojenčka

Sobica za dojenčka ima ogromen pomen, tako za malčka, kot za vas, saj bosta v njej oba preživela veliko časa. Zato je pomembno, da to oblikujete v kar se da prijeten, lep in uporaben prostor. Prvič oblikujete sobo za novega malega družinskega člana in ne veste kje začeti? Podali vam bomo nekaj usmeritev in uporabnih nasvetov, kateri so pomembni elementi sobe za dojenčke ter na kaj bodite pozorni.

OTROŠKA POSTELJICA

Posteljica pogosto predstavlja srce sobe za dojenčke. Morda menite, da je to le začasen kos pohištva, ki ga bo vaš otrok hitro prerasel in se vanj ne splača vlagati, ampak resnica je nasprotna. Nekateri otroci spijo v svojih otroških posteljicah tri leta ali več, lahko pa jo tudi shranite za vašega naslednjega otroka. Nekatere posteljice za dojenčke se lahko kasneje pretvorijo v manjšo otroško posteljo, kar najdete tudi v naši ponudbi. Dobre spalne navade so zelo pomembne za dojenčkovo fizično in čustveno počutje. Pomemben del dobrih spalnih navad je seveda tudi spalno okolje – kje vaš otrok spi, vrsta posteljice in vzmetnice.

V naši ponudbi najdete veliko izbiro posteljic in zibk, ki so za vašega malčka varne, prav tako vam ponujamo kvalitetne otroške vzmetnice. Ker majhni otroci vse radi poskusijo z usti je večina naših posteljic in zibk barvanih samo z nestrupenimi barvami, v skladu s predpisanimi standardi. Pomembno je omeniti, da ni priporočljivo, da dojenček spi v postelji od staršev, saj ta postelja zanj ni varna. Dojenček mora spati v svoji posteljici in spati mora na hrbtu. Varno spalno okolje bo tudi znatno zmanjšalo možnosti za SIDS (sudden infant death syndorome). Če želite, da je vaš malček ponoči zraven vas, lahko otroško posteljico postavite poleg svoje postelje. To bo tudi olajšalo nočno dojenje.

Sobica za dojenčke novorojenčke Woody grey
Otroška posteljica Woody grey

PREVIJALNA MIZA

Tu nastopi za nekatere malce neprijetna plat čarobnega prvega leta življenja z vašim dojenčkom. Da bo previjanje kar se da prijetna izkušnja, si priskrbite primerno previjalno mizo. Nam se zdi najbolj praktična izbira kar previjalna komoda oz. komoda s previjalno podlogo, saj si tako zagotovite, da boste imeli pri roki vse, kar za previjanje dojenčka potrebujete obenem pa močno prihranite na prostoru. Poleg tega, ko vaš malček preraste plenice, previjalno podlogo samo odstranite ter obdržite komodo, ki je vedno dobrodošel kos pohištva v otroški sobi ali spalnici.

Previjalna komoda Maximo Weiss
Previjalna komoda Eco star

POLICE IN GARDEROBNA OMARA

Morda niste opazili, ampak naši najmanjši potrebujejo največ stvari. Polno igrač, plenice, oblačila, flaške in vse ostalo potrebuje zadosten shranjevalni prostor. Zato smo v vse naše sestave vključili stensko polico in garderobno omaro. Seveda lahko po lastnih potrebah kupite manj shranjevalnega prostora ali tega dokupite. Pomembno je, da so omare, police ali škatle takšne, da jih boste lahko uporabili tudi, ko vaš malček malo odraste. Prostor v komodi kjer ste shranjevali plenice, brisačke in ostale pripomočke, lahko potem nadomestijo zvezki, knjige in barvice. Koristno je, da si polico nastavite blizu previjalne komode in na njej shranjujete stvari, ki morajo ostati izven dojenčkovega dosega – kreme, termometer, škarjice za nohte in še kakšni ostri predmeti.

POČIVALNIK ALI GUGALNI STOL

Ta kos pohištva v naših sestavih sicer ni vključen, je pa zelo uporaben dodatek k ostalemu pohištvu za dojenčke. Seveda pa je namenjen za vas. Če se odločite za ta kos pohištva, izberite stol, ki vam bo zelo udoben in dovolj prostoren, saj boste videli, da boste na koncu na njem preživeli veliko časa. Postal bo prostor kjer boste vašega malčka uspavali, dojili ali pa ga zgolj pestovali in se z njim igrali. Izberite počivalnik ali gugalnik, ki se bo ujemal z ostalim pohištvom v sobi vašega dojenčka, ob enem pa je koristno, da bo pasal tudi v dnevno sobo ali spalnico, da boste stol lahko še uporabili, ko boste sobo predelali v najstniško. Ne pozabite na tabure, da si boste lahko odpočili tudi noge, ko bo vaš dojenček zaspal.

Počivalnik Agustin siva
Počivalnik / Gugalnik Tresser

DESIGN

Čeprav je najbolj pomembno, da je sobica za dojenčka udobna in varna, pa lahko sobo s prisrčnim designom znatno popestrite in tako naredite vašega malčka bolj veselega in radovednega. Eden zelo pomembnih elementov pri oblikovanju sobe so barve. Priporočljivo je, da za barvo stene, preprog, zaves in raznih pregrinjal izberete nežne pomirjujoče barve. Čeprav dojenčke navdušujejo igrače živih barv, pa je boljše da je soba v kateri spijo odeta v nežne in pomirjujoče barve, saj se bo tako otrok lažje umiril in zaspal.

Naš nasvet je, da najprej izberete tematiko sobe (če to nameravate imeti) ter tekstile (posteljnino, deke, zavese itd..) in šele nato barvo stene, saj boste veliko lažje barvo stene prilagodili tekstilom, kot obratno. Priporočamo tudi, da nastavite luč s prilagodljivo svetlobo ter nežno nočno lučko, tako boste otroka lažje počasi uspavali, prijetnejše pa bo tudi nočno dojenje. Otroci radi opazujejo različne vzorce in poslikave, zato je za njih zabavno, če na steno nalepite ali narišete živali, nočno nebo ali kaj drugega bo vašem okusu.

SOBICA ZA DOJENČKA – PONUDBA

V naši ponudbi imamo sestave, ki vam bodo olajšali vsaj prvo fazo opremljanja sobice za dojenčke, seveda pa ste lahko bolj kreativni in si sobico sestavite sami.

Sobica za dojenčke / novorojenčke Woody grey sestav

Upamo, da smo vam malce olajšali opremljanje sobe za pričakujočega novega družinskega člana in podali kakšen koristen nasvet. Če potrebujete dodatne nasvete ali imate kakršnakoli vprašanja se lahko obrnete na nas na elektronski naslov info@opremisidom.com ali na telefonsko številko 051 418 318. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.