Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Popestrite svojo kopalnico s kopalniškimi bloki

Popestrite svojo kopalnico s kopalniškimi bloki

Ko govorimo o kopalnici, najprej pomislimo na intimo, na prostor, kjer smo največkrat sami s seboj. Je naše zatočišče, kjer začnemo in končamo naš dan. Poleg udobja je zelo pomembno, da je ta funkcionalna. Ker je kopalnica prostor, ki zahteva redno in temeljito čiščenje naredimo najbolje, če najprej pomislimo na materiale in barve, ki so nam blizu ter na opremo, ki bo ne le lepa, ampak bo omogočala čim bolj enostavno čiščenje.

Kopalnica že dolgo ni več del stanovanja, ki je odmaknjen, hladen in nima povezave z drugimi bivalnimi prostori. Barve so po zadnjih trendih v skladu s pohištvom iz drugih prostorov stanovanja. Če smo ljubitelji naravnih toplih barv, naj bo taka tudi kopalnica. Če smo ljubitelji zelenja, naj tega ne manjka tudi v kopalnici in nenazadnje, če smo ljubitelji branja, naj bo v tem prostoru polička namenjena tudi revijam ali križankam. Kakor vam pač veleva notranji občutek, ki vas vodi do tega, da se v svoji kopalnici počutite čim bolj sproščeno.

kopalniške omarice

 

V nadaljevanju smo pripravili nekaj nasvetov glede materialov, barv, in dizajna kopalnic, ki so trenutno v skladu s trendi.

Če želite svojo kopalnico povečati lahko to storite na več načinov. Dodaten kvadratni meter ali dva kopalnice se lahko pridobi s podiranjem stene med straniščnim prostorom in kopalnico. Prostor lahko optično povečate tudi s ploščicami večjega formata svetlih barv in naravnih odtenkov, efekt večjega prostora pa lahko dosežemo tudi z ogledali. Tudi močnejša in raznolika razsvetljava ima lahko pri tem svojo vlogo. Prostor lahko »povečate« še z odstranitvijo kopalne kadi in namestitvijo tuša z nedrsečimi tlemi, ki so v ravni kopalniških tal. Če ne želite tuš kabine, lahko »mokri« del kopalnice ločite od preostalega prostora le s stekleno steno.

Danes so pri kopalniškem materialu postale zelo popularne imitacije naravnega kamna, za tla pa imitacija lesa in brušen ter glaziran kamen. Izstopajo tudi barvne pipe in črni profili, ki popolnoma spremenijo videz kopalnice. Prevladuje pohištvo z nadpultnimi, tako imenovanimi skledastimi umivalniki v različnih barvah in oblikah. Naravne materiale, kot so les, keramika, medenina in kamen lahko kombinirate s sintetiko tako, da ustvarite popolno ravnotežje. Še eden izmed trendov je tudi inovativna uporaba lesa; le-ta naj ne bo omejen zgolj na kopalniške bloke.

Kopalniške bloke izbirajte previdno, saj ti hitro zavzamejo veliko prostora. Izbirajte ozko in visoko pohištvo, ki v vaši kopalnici ne bo izstopalo ampak bo zaokrožilo ambient vaše kopalnice. V naši ponudbi imate tudi umivalnike, ki imajo že vgrajene predale in omarice.

 

Kaj pa barve v kopalnici? Če si želite kopalnice v intenzivnih odtenkih, je najbolj smiselna izbira nevtralna keramika, kombinirana z obarvanimi stenami, ki jih zlahka prebarvate drugače in kopalnici vdihnete popolnoma novo podobo. Pri izbiri barve sten se prepustite svojemu okusu in navdihu, poskrbite pa za dovolj beline, ki bo prostor uravnotežila. V mislih imejte, da bo izbrana barva odsevala tudi na vašem obrazu, ko se boste pogledali v ogledalu. Kopalnice so praviloma manjši prostori z malo ali celo brez naravne svetlobe. Topli odtenki nas bodo polepšali, intenzivni hladni pa bodo naši polti dodali nezdrav pridih, zato pri zelenih ali modrih raje izberite zabrisane tone.

Kopalnica naj bo vedno svetla, prijetna. Vključuje naj funkcionalne luči, zlasti okoli ogledala, in pa dekorativne luči, ki lahko v primeru uživanja v kadi naredijo prijetno vzdušje brez močnih žarnic. Sicer na splošno v kopalnici prevladujejo led luči z direktno osvetlitvijo določenega dela in led trakovi, ki so vgrajeni v pohištvu in ogledalih.

Če ste med srečneži, ki imajo v kopalnici okno, ga lahko zastrete s plise senčili, ki jih poljubno tudi regulirate in tako v prostor vnašate dnevno svetlobo. Če kopalnica nima okna, pa priporočamo čim bolj sveže, tople barve in čim manj keramike. Naj keramiko, kjer nima neke posebne vloge, raje nadomesti barvna stena. Ta mora biti seveda prilagojena vlagi v prostoru, hkrati pa ne sme biti pralna, saj stena potem ne diha. Pred barvanjem sten se raje posvetujte z mojstri iz specializirane trgovine.

kopalniške omarice

 

Opremljanje vaše kopalnice pa vam lahko izjemno poenostavijo kopalniški bloki. Kopalniški bloki so danes postali prav takšen trend, kot to velja za ostale vrste pohištva v drugih prostorih naše hiše ali stanovanja. Kopalniško pohištvo, kot so kopalniški bloki, pri Opremisidom so zelo kakovostni in tudi cenovno ugodni. Ponujamo vam več različne kose pohištva, ki bodo v vaši kopalnici zagotovili polno udobja in funkcionalnosti. Naši kopalniški bloki ali kopalniški sestavi so izjemno kakovostni, prav tako pa vam bodo precej olajšali vaša dnevna opravila. Kopalniški bloki oz. kopalniški sestavi se lahko v naši prodajalni dobijo v različnih dimenzijah. Vsaka kopalniška omarica, ki jo ponujamo se lahko kombinira z ostalimi elementi, kar pomeni, da se kopalniška omarica lahko uporabi za različne namene. V kolikor ne veste, kakšna kopalniška omarica bi bila za vas najbolj primerna, se lahko posvetuje z nami, saj vam bomo z veseljem pomagali pri vaši izbiri. Na naši strani pa si lahko ogledate kopalniške omarice katere ponujamo.

Če potrebujete dodatne nasvete ali imate kakršnakoli vprašanja se lahko obrnete na nas na elektronski naslov info@opremisidom.com ali na telefonsko številko 051 418 318. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.