Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 20 eur ob nakupu nad 200 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Pograd – Prostorsko učinkovita rešitev in zabaven dizajn sobe za otroka

POGRAD – PROSTORSKO UČINKOVITA REŠITEV IN ZABAVEN DIZAJN SOBE ZA OTROKA

Imajo vaši otroci premajhne sobe? Pričakujete še enega malčka, pa v stanovanju nimate dovolj prostora za dve otroški sobi? Ne veste, kako bi v dvojni otroški sobi, ki je omejena s prostorom uredili prostor, da bo na voljo dovolj prostora še za pisalni mizi in igralni kotiček? Pograd je lahko ključna rešitev takšnih težav.

Ko slišite besedo pograd, ste verjetno malce skeptični in morda pomislite na staro leseno ogrodje s tankimi lestvami, a do danes so se pogradi zelo spremenili in so na voljo v raznolikih materialih in slogih. Ne le, da imajo bolj varne in dodelane stopnice, ampak je v pograd lahko vključena pisalna miza ali celo omara. Pograd je odlična izbira za otroško sobo, saj tako v veliki meri privarčujete na prostoru, za otroke pa so tudi lahko zelo zabavni ter sobo popestrijo na zanimiv način. Vendar pa izbrati pravo vrsto, velikost in dizajn pograda ni tako enostavno, kot se morda zdi. Pograd mora biti varen in obstojen, predvsem pa mora biti otroku všeč, kar zna včasih biti težko. Kako torej izbrati prav pograd za vašega otroka? V pomoč vam bomo podali nekaj nasvetov.

1.) IZMERITE DIMENZIJE PROSTORA

Pogradi so popolna izbira za majhne prostore, lahko pa prinesejo prednosti tudi večjemu prostoru, saj tako sprostite veliko površine za ostale stvari, predvsem pa bo soba izgledala bolj prostorna. Preden začnete izbirati pograde, ki so vam všeč na oko, izmerite sobo in se odločite, kam boste pograd postavili. Mere vam lahko pomagajo pri odločanju kateri tip pograda bo za vaš prostor najboljša izbira ter kakšna velikost pograda bo pasala v prostor. Ne pozabite na to, da imajo pogradi vedno tudi lestev ali stopnice – tam morate pustiti dovolj prostora, da bo otrok lahko zlezel na posteljo. Poleg merjenja tal seveda ne pozabite izmeriti višine stropa. Od postelje do stropa pustite vsaj 0,6 metra prostora in tako preprečite, da bi se vaš otrok udaril z glavo v strop. Višine pogradov so različne, povprečen pa je visok med 1,6 in 1,8 metra.

Napisali smo odličen članek Kako opremiti otroško sobo, ki verjamemo da vam bo zelo všeč.

2.) IZBERITE TIP POGRADA

Kljub temu, da nekateri mislijo, da so vsi pogradi oblikovani na enak način, lahko izbirate med več vrstami pogradov. Pograd je lahko klasičnega dizajna, ena postelja nad drugo, lahko je L oblike, lahko ima raznorazne konfiguracije in dodatke kot je predal pod posteljo, dodatne poličke, omaro in celo mizo. Glede na obliko vaše sobe in potrebe vašega otroka sami izberite kakšen dizajn pograda bo za vaš prostor najbolj primeren.

3.) DOLOČITE, KATERE ZNAČILNOSTI POGRADA SO POMEMBNE

Pogradi različnih dizajnov poudarjajo različne značilnosti. Razmislite katere so za vas pomembne in poiščite dizajn pograda, ki jih vključuje. Na primer ali želite robustne in varne stopnice na zgornjo posteljo? Hočete v pograd vključiti še nekaj dodatnega shranjevalnega prostora (predal, omara)? Razmislite tudi o materialu – izbirate lahko med lesom, kovino ali kombinacijo obojega. Čeprav so kovinski pogradi nekoliko bolj vzdržljivi in enostavni za čiščenje pa imajo leseni bistveno več prednosti. So zelo robustni in trdni, vsekakor pa zagotovijo toplejšo atmosfero za spanec vaših otrok, saj so kovinske postelje hladne na otip. Lesen pograd bo vsekakor ustvaril bolj prijetno in toplo vzdušje v sobi vašega otroka. Les je tudi primeren za barvanje in okraševanje (poslikave, nalepke za les..) in tako lahko okrasite pograd po željah vaših otrok in tako ustvarite še bolj prijetno vzdušje otroške sobe. Ko je otrok malce starejši, lahko poslikave ponovno prebarvate.

4.) PREPRIČAJTE SE, DA JE POGRAD VAREN ZA VAŠEGA OTROKA

Kot pri vsakem pohištvu, ki ga kupite za otroško sobo se tudi pri pogradu za otroka prepričajte, da bo ta popolnoma varen in se tako izognite morebitnim nesrečam. Na splošno velja pravilo, da morajo biti otroci za uporabo zgornjega pograda stari vsaj 6 let. Zgornja postelja naj vedno pripada starejšemu otroku, saj bo manjši težje plezal gor in dol. Prepričajte se, da bo zgornja postelja imela varnostno ograjo, tako ob strani kot ob glavi in nogah. Poleg tega bodite previdni kakšno vzmetnico kupite za zgornjo posteljo – pozorni bodite, da ta ne bo predebela, saj lahko prekrije preveliko površino varnostne ograje.

PONUDBA

Ponujamo vam pograde različnih konfiguracij in dimenzij. Vsi naši pogradi so modernega videza, narejeni iz kvalitetnih in obstojnih materialov in so varni za vaše otroke.

 

Upamo, da smo vam kakorkoli pomagali pri izbiri pograda za vaše otroke in podali kakšen koristen nasvet. Če potrebujete dodatne nasvete ali imate kakršnakoli vprašanja se lahko obrnete na nas na elektronski naslov info@opremisidom.com ali na telefonsko številko 051 418 318. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.