Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

ODLETITE S PREPROGO DO UDOBJA

Preproga

Verjetno si vsak izmed nas želi letečo preprogo, na kateri bi lahko v mrzlih zimskih dneh odletel v tople kraje. Takšne preproge obstajajo žal samo v pravljicah, vi pa se lahko v teh hladnih mesecih vseeno pogrejete z našim širokim naborom preprog. Te vam bodo pomagale prihraniti pri ogrevanju, saj preproge pripomorejo k izolaciji vaših tal in optimizaciji toplote. S pomočjo teh ostaja temperatura v prostoru bolj stalna; ne prevroča in ne premrzla. Poleg toplotne izolacije vam nudijo tudi zvočno izolacijo. Sprehajanje s petkami, čevlji ali sprehajanje vaših domačih živali po golih tleh, lahko povzroči nadležne zvoke prav tako pa lahko uniči tla. Preproga ali tepih zaduši zvoke korakov in ustvari bolj harmonično življenjsko ali delovno okolje. Ljudje veliko časa preživimo v dnevni sobi, kjer je zvočna izolacija še posebej pomembna. Brez prave izolacije lahko iz radia ali televizije dobimo votel oziroma prazen zvok, prav tako pa lahko pri pogovoru slišimo odmev, če je prostor velik in prazen. Razkošna preproga zaduši kakršnekoli zvočni odziv. Če je podloga obložena, se ta učinek še izboljša. Preproga z različnimi barvami in vzorci doda še k dekorju in dopolni vašo notranjo opremo. Zato morate biti pozorni, da se preproga sklada s celotnim prostorom in tako pričara občutek udobnosti in toplote. Ni pa udobna samo za vaše noge. Sedenje ob kaminu ali pred televizijo, igranje družabnih iger s prijatelji je udobneje s preprogo kot sedenje na trdih tleh. Tudi vaši malčki se bodo raje igrali na mehki udobni preprogi. Poleg udobja ob sedenju, preproge nudijo mehko zaščito v primeru padca. Otroci, in starejši so najbolj ranljivi pri spodrsljajih na ploščicah in parketu. Otroci radi tekajo po hiši ali stanovanju, četudi jim še tolikokrat prepovemo, starejši pa so nasploh bolj nagnjeni k spodrsljajem in padcem. Poleg zaščite pred udarci, preproge ujamejo alergene, prah in ostale onesnaževalce ter jih zadržijo, dokler jih ne odstranimo. S tem se izognemo alergijskim reakcijam, ki lahko nam ali otrokom pokvarijo celoten dan. Naši nosovi in oči vam bodo hvaležni, prav tako pa naša denarnica. Na podlagi raziskave IICRC leta 2003 (Institute of Inspection Cleaning and Restoration Certification), preproge na dolgi rok stanejo manj kot čiščenje in vzdrževanje tal. Za čiščenje in vzdrževanje trdih tal porabimo dvakrat in pol časa več kot za preproge, prav tako je material za čiščenje sedemkrat dražji za vinilna tla, kot material za čiščenje preprog. Tudi trdovratne madeže kot so vino in kava lahko s primernimi čistili za preproge brez težav očistimo.

Če imate v stanovanju hišne ljubljenčke, vam priporočamo preprogo z antistatičnimi vlakni, ki odbijajo naelektronost in ter tako odbijajo živalske dlake in umazanijo. Preprog s takšnimi vlakni je v naši ponudbi veliko, različnih videzov in stilov.

Preproge v naši kolekciji izpolnjujejo vse navedene značilnosti, od vas je odvisno le, kakšno barvo, vzorec in velikost boste izbrali. Ponujamo vam različne dimenzije preprog, da lahko izberete primerno za velikost vašega prostora. Preproge so na hrbtni strani narejene iz toplotnega polipropilena, jute, stoodstotne volne ali bombaža. Pri izbiri morate biti pozorni, kako preproga poveže celoten izgled vaše sobe. Če je na primer vaša soba modernega videza in želite ohraniti čist ter minimalističen slog prostora, ga lahko dopolnite s preprogo v črno-beli ali sivi barvi.

Preproga ASPECT črno-bele gradient barve
Preproga ARTOS črno-bele barve

 

Če pa želite, da preproga v vaši dnevni sobi ali spalnici pričara občutek udobnega in toplega prostora, izberite preproge toplih barv z vzorci ali brez, odvisno kakšno atmosfero želite v prostoru imeti. Preprog brez vzorcev ohranijo prostor bolj čistega izgleda, vzorci pa le tega popestrijo.

Preproga ESP mavričnih/pisanih barv abstraktni vzorec
Preproga CON rdeče barve abstraktni vzorec
Preproga valovit vzorec rjavi odtenki barve

 

Mehka preproga roza barve
Preproga rdeče barve
Preproga rumene barve

 

Za rustikalen videz so primerne preproge z veliko zanimivimi in detajlnimi vzorci, ki je ustvarijo starinski izgled prostora.

Preproga ANATOLIA rjave barve starinski vzorec
Preproga ISF rdeče barve starinski vzorec

 

V našem širokem naboru imamo tudi otroške preproge, na katerih se bodo lahko vaši malčki udobno in toplo igrali, vi pa ne boste imeli skrbi zaradi prask in črt, ki bi jih vaši otroci lahko pustili po igranju.

Preproga AMI zelene barve vzorec panda
Preproga AMI srebrne/sive barve vzorec medvedek

 

Ne glede na vaše, še tako nemogoče želje, boste v naši pestri ponudbi našli preprogo, ki bo zaokrožila celoten izgled vašega prostora in stanovanju pričarala občutek udobja in toplote.