Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Nič več dolgočasnih sten – Stenske nalepke so tu

Nič več dolgočasnih sten - Stenske nalepke so tu

V marsikaterem gospodinjstvu so stene okrašene s stenskimi nalepkami, ki lepo popestrijo in zaokrožijo bivalni prostor. Prav tako pa se z nakupom stenskih nalepk izognete pogostemu beljenju sten. Paziti pa morate, da se stenske nalepke skladajo s preostalo opremo. Barva in vzorec se morata ujemati z videzom celotnega prostora, sicer lahko z nalepko dosežete ravno nasprotni učinek, kot želite. Pred nakupom ne pozabite preveriti tudi, kako enostavna je stenska nalepka za lepljenje in odstranjevanje ter kako jo lahko najlažje vzdržujete. Stenske nalepke lahko lepite tudi na stenske tapete, vendar morate pripraviti podlago in jih prepleskati, ne glede na to, ali so papirnate, iz steklenih vlaken ali drugih materialov. Stenskih nalepk ne lepite na nepobarvane tapete, ker se le te lahko poškodujejo, če boste hoteli nalepko odstraniti.

Stenske nalepke se ne obnesejo dobro na:

  • zelo grobih stenah,
  • neobdelanih in nepobarvanih podlagah (beton, cementni zid, omet),
  • sveže pobarvanih podlagah in vlažnih zidovih,
  • površinah, zaščitenih s premazi,
  • zidovih, ki imajo sledi nikotina in maščobe

NAMEŠČANJE STENSKIH NALEPK

Stenske nalepke so enostavna rešitev za urejanje doma, ne glede na to, ali želite veliko in opazno spremembo ali zgolj nekaj detajlov, ki ne bodo tako opazni. Najboljše pri nalepkah je, da so lahko tako trajna kot začasna rešitev, zaradi česar so hitro izrinile različne tapete in stenske poslikave, kjer je odstranjevanje običajno precej težavno.

Čiščenje stene

Površine za stensko nalepko morajo biti čiste in suhe, od beljenja ali barvanja pa mora miniti vsaj 2 do 3 tedne. Iz stene z metlico odstranite prah ali jo obrišite z vlažno krpo. Počakajte, da se stena popolnoma posuši, sicer lepilo ne bo dobro prijelo.

Razporeditev stenskih nalepk

Pred nakupom se prepričajte, da se nalepka sklada z izbranim prostorom. Stenske nalepke podržite ob steno, da se še enkrat prepričate o izbrani poziciji nalepke na steni. Če boste uporabili več ločenih nalepk, pazite, da bodo med seboj ravno prav oddaljene. Ko ste s postavitvijo zadovoljni, s svinčnikom rahlo označite izbrane pozicije, ki vam bodo pri lepljenju služile kot vodilo.

Lepljenje

Pri majhnih nalepkah, lahko zadnjo plast nalepke odstranite v celoti tako, da odlepite zgolj en del nalepke, ga pritisnite na steno, in nato med lepljenjem sproti odstranjujete zadnji del. Med lepljenjem, s pomočjo mehke krpe, nalepko od zgoraj navzdol ali od ene proti drugi strani (odvisno od smeri lepljenja) gladite, da boste izpod nje odstranili zračne mehurčke. Ko je nalepka dobro nameščena in mehurčkov ni več, jo nekoliko močneje pogladite s krpo, da se prime na steno, nato pa odstranite z nje še zgornjo zaščitno plast. Pri nalepkah velikih dimenzij ali zahtevnih oblik vam svetujemo, da se lepljenja loti več ljudi hkrati.

Lepljenje stenskih nalepk

ODSTRANJEVANJE STENSKIH NALEPK

Najlažje je odstraniti tiste nalepke, pri katerih je že ob nakupu označeno, da so namenjene večkratni uporabi. Pri nalepkah, ki temu niso namenjene, pa je lepilo močnejše. Pri odstranjevanju stenske nalepke naj bo temperatura v prostoru najmanj 20°C. Najprej previdno odstranite en vogal folije. Pomagate si lahko tako, da s sušilnikom za lase ogrejete rob nalepke, ter jo nato pričnete počasi odstranjevati. Toplota namreč folijo zmehča. Nalepko sproti grejete s sušilnikom ter počasi vlečete s stene. Zgodi se lahko, da bo za nalepko ostalo nekaj lepila. Tega lahko s stenskih nalepk odstranite kar s prsti, s pomočjo acetona ali brusnega papirja, odvisno od moči lepila in podlage, na katero ste stensko nalepko namestili. V primeru, da ste imeli stensko nalepko nameščeno dlje časa, s tem ne bo velikih težav, saj bo razlika v čistosti stene pod nalepko in okoli nje tako očitna, da bo najboljša rešitev pleskanje.

PONUDBA

Pri okraševanju sten lahko v ponudbi izbirate med najrazličnejšimi motivi, ki jih lahko namestite v spalnico, hodnik, kuhinjo, dnevno sobo ali v katerikoli drug prostor. Če tudi vi razmišljate o nakupu nalepk, ima Opremisidom veliko izbiro dekorativnih nalepk za vsak prostor.

 

Upamo, da smo vam podali koristne napotke pri izbiri in namestitvi stenskih nalepk. Če potrebujete dodatne nasvete ali imate kakršnakoli vprašanja se lahko obrnete na nas na elektronski naslov info@opremisidom.com ali na telefonsko številko 051 418 318. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.