Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Naveličani starega pohištva? Opremisidom na pomoč s poceni pohištvom

Naveličani starega pohištva? Opremisidom na pomoč s poceni pohištvom

Si že dolgo govorite, da bi lahko prenovili in osvežili vaše stanovanje, pa kar ne najdete časa za ogled pohištva in razmislek, kaj bi v vašem domu spremenili? Morda je ravno zdaj pravi čas, da svojemu stanovanju date svež in nov sijaj: zato je Opremisidom za vas pripravil posebno ponudbo.

V tem novem težkem obdobju vam želimo omogočiti, da izkoristite vaš prosti čas za prenovo posameznik delov vaše hiše ali stanovanja. Zato vam podarjamo 10% POPUSTA NA VSE IZDELKE in BREZPLAČNO DOSTAVO ter HITRO DOBAVO. Izkoristite ta čas, da prenovite svoj dom!

Vprašajte kateregakoli notranjega oblikovalca in povedal vam bo, da morate o izbiri pohištva dodobra premisliti, da se izognete nakupu tistega, kar preprosto ne bo videti popolno ali vam čez čas ne bo več všeč. Nakup pohištva za vaše stanovanje vam mora predstavljati nekaj zabavnega in razburljivega, ne pa neprijetno nalogo. Z malo načrtovanja in iskanja dobrih ponudb lahko uživate tudi v nakupovanju pohištva, sploh pa – osredotočite se na misel, kako bo vaše stanovanje po tem zasijalo in pozitivno vplivalo na vaše počutja doma.

Kako pa se lotiti prenove in nakupovanja pohištva? Poskusite slediti spodnjim smernicam in vaš nakup bo prijetnejši in bolj strukturiran.

 

1.) DOLOČITE PRORAČUN

Oceniti kaj si sploh lahko privoščite, je prvi korak vsakega projekta in nakup pohištva tu ni izjema. Določitev proračuna že v začetku projekta bo omogočil, da se boste najprej lahko osredotočili na to, kaj si lahko privoščite. Ko pa se boste naučili presoditi kakovost, vam bo začetni proračun pomagal poiskati najboljše stvari znotraj vašega cenovnega razreda.

 

2.) LOČITE ŽELJE OD POTREB

Ko imate določen proračun, si naredite seznam, za kaj želite porabiti svoj denar. Zelo verjetno je, da bo vaš seznam želja precej dolg. Zmanjšajte ga tako, da ga primerjate s seznamom “potreb”. Zamenjava pokvarjenega stola je verjetno potreba; nakup lepega jedilnega kompleta, ki ste ga videli v prodajnem letaku pa želja.

Ključno pri postavljanju prioritet je dejstvo, da vam ni treba narediti vsega naenkrat. Med sestavljanjem seznama razmišljajte dolgo in previdno. Postavite si par vprašanj, ki vas bodo spodbudila k razmišljanju: Ali lahko živite s starim kuhinjskim pohištvom, medtem ko svoji dnevni sobi podarite nekaj novega? Bi raje svojo spalnico spremenili v oazo, preden bi se osredotočili na skupne površine v stanovanju, kot sta kuhinja in jedilnica? Ali je prenova pomembnejša za prostore za počitek ali druge rabljene prostore? To so vprašanja, na katera si boste morali odgovoriti sami.

 

3.) OCENITE SVOJ ŽIVLJENJSKI SLOG

Kako uporabljate svoje pohištvo, je eden najpomembnejših dejavnikov. Če imate otroke ali hišne ljubljenčke, potrebujete trdno gradnjo in tkanine, ki jih je enostavno očistiti. Če opremljate prostor, kot sta na primer delovna soba ali spalnica, se lahko bolj osredotočite na estetiko. Vaš življenjski slog bo vplival tudi na izbrane barve. Smernice so precej logične: bela barva je ne-ne za otroke in hišne ljubljenčke; odtisi srednjih do temnih tonov bodo skrili veliko.

 

4.) OCENITE SVOJ PROSTOR

V prostorih imate lahko samo določeno količino pohištva, preden se začnete počutiti utesnjeno in nerodno. Po drugi strani pa se morate prepričati, da imate dovolj površin za sedenje in odlaganje.

Če želite, da vaše novo pohištvo ustreza vašemu prostoru, potrebam in osebnosti, si vzemite čas za previdno načrtovanje (če ste še vedno v tej fazi) ali merjenje (če že gradite ali živite v svoji hiši) vsakega prostora v vaši hiši. Nato skicirajte svoj prostor na grafičnem papirju. Vključite vrata, okna, radiatorje ter druge trajne predmete, s katerimi bo vaše pohištvo moralo živeti.

Ta način se v dobi računalnikov sliši arhaično, vendar je lahko koristen. Še bolj koristno je izmeriti vaše obstoječe pohištvo, ga dimenzionirati na grafičnem papirju v istem merilu kot risba v sobi in ga postaviti na skico. Tako si boste lahko zamislili postavitev pohištva in videli, kako uporabiti ves vaš prostor. Vizualizacija vam bo pomagala, da boste resnično razumeli, kako naj bi vaš zamišljeni prostor izgledal in kako se bo pohištvo skladalo. Pomagala vam bo tudi pri odločitvi, ali zaupate svojim prvim idejam o oblikovanju ali ne.

 

5.) PREPRIČAJTE SE, DA SE IZBRANO POHIŠTVO DOPOLNJUJE S STENAMI IN TLEMI

Predstavljajte si pohištvo, kot polnilce vašega prostora, ki stene povezujejo s tlemi. Oko se bo nemoteno premikalo od enega do drugega dela sobe, če se bodo vsi kosi pohištva dobro ujemali z barvami tal in sten ter tudi s slogom tal, ki ste ga izbrali. Pohištvo mora ustvarjati pretok, ki je skladen in ne prekinja celotnega ambienta prostora, zato so bistvene kohezivne barve, materiali in oblike pohištva. To je še posebej pomembno v redno uporabljenih prostorih, kot so spalnice in dnevne sobe.

Opremisidom vam ponuja širok nabor poceni pohištva, kjer je razmerje med ceno in kvaliteto optimalno. V naši spletni trgovini najdete najrazličnejše kose za prav vsak prostor v vašem domu, poleg tega pa vam spletna stran nudi to, da si v miru iz udobja doma in pregledno ogledate prav vse pohištvene kose in si za odločanje vzamete toliko časa, kot ga potrebujete.

Na našem blogu najdete že številne nasvete, če pa potrebujete še kakršnokoli pomoč se obrnite na nas na elektronski naslov info@opremisidom.com ali na telefonsko številko 051 418 318. Z veseljem vam bomo pomagali.