Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Naj bo zaklad vsem na očeh

Naj bo zaklad vsem na očeh

Prostor, kjer se družijo Hans C. Andersen, Agatha Christie, in Lev N. Tolstoj.

Sneguljčica in sedem palčkov in Peter Pan, Harry Potter in Igra prestolov, Zdravilne rastline na Slovenskem in Verjeti ali vedeti – življenje vsakega posameznika spremljajo knjige. V otroški dobi vsi obožujejo knjige s pravljicami, pri nekaterih ljubezen do knjig ostane, pri drugih izgine in se več ne vrne, pri tretji skupini pa se za nekaj časa umakne, a spet pride nazaj. Knjige, kot zveste prijateljice, pa ostajajo pri vseh, razlika je le v količini- pri enih jih je manj kot pri drugih. In kakšna količina knjig se nabere pri paru, kjer rada bereta oba…Ne glede na to koliko knjig ima posameznik, par ali družina- v knjigah se skriva znanje, ki je naš zaklad, zato si zaslužijo primerno mesto. In tako mesto so knjižni regali in poličniki kot del opreme stanovanja in nikakor kartonaste škatle v kleti ali podstrešju.

Ko je treba zamenjati ali dodati kos pohištva

Opremljanje novega stanovanja ni težka naloga; sledite svojemu stilu in proračunu in stanovanje bo nudilo želen učinek – varno zavetje. Težave pa se rade pojavijo, ko je treba kose pohištva, dekorativne elemente, nepogrešljive dodatke zamenjati, dodati … Razlogi so lahko različni, ostaja pa dejstvo da ravno v takih primerih pride do napak, ki potem bodejo v oči. Najpogostejše napake, ki se lahko zgodijo celo ljudem z izostrenim čutom za stil in estetiko:

  • uporaba preveč barv in materialov (zaradi preveč barv, materialov in stilov delujejo tudi pospravljeni prostori neharmonično in zmedeno, in ko v prostor pridejo še vsakodnevne stvari (časopis, nakupovalna košarica, prenosni računalnik…) je kaos popoln. Da se temu izognete se npr. omejite le na naravne barve (bela in ostali nekričeči toni) in materiale (les in kamen))
  • vso pohištvo stoji ob stenah (predvsem veliki prostori zaradi take razporeditve delujejo prazno in negostoljubno. Namesto tega se poigrajte s prostorom; če prostor dopušča – naredite »pregrado« npr. s knjižnim regalom ali postavite zofo v prostor – po navadi zadošča če jo odmaknete od stene in postavite rahlo poševno)
  • preveliki ali premajhni kosi pohištva (obstajajo prostori, ki delujejo nesorazmerno, čeprav je vse prav. Najbolje se je držati pravila: majhni prostori rabijo kompaktno pohištvo, veliki prostori- veliko pohištvo. Ampak ni pravila brez izjeme: velika jedilna miza ali velika zofa ne bosta delovali kot narobe umeščeni, v kolikor sta edina velika kosa pohištva v prostoru)
  • nenačrtovano obešene slike in fotografije (ena slika, ki visi izgubljena sredi zidu- standard. Naredite raje skupino slik na izbranem delu zidu- to ne izgleda samo bolje, pač pa je to lahko način za členitev prostora. Če pa imate le eno sliko, bo le-ta delovala manj izgubljeno, če ne bo visela na sredini zidu, pač pa bo dopolnjevala knjižni poličnik ali regal)
  • oprema kot iz enega kosa (nihče si ne želi živeti v stanovanju iz pohištvenega kataloga- pa kljub temu veliko ljudi naredi točno to. Kasneje se izkaže, da perfektna oprema iz kataloga ne deluje osebno, in skoraj ne dopušča sprememb in dopolnitev. Zato si za opremljanje prostora vzemite čas – doma s karakterjem se ne da opremiti v enem koncu tedna. Upajte si dodati najljubši kos- četudi ne bo kot s popolne fotografije)
  • nestrukturirani prostori (prostori, ki služijo več namenom, kot recimo jedilni in dnevni prostor, so pogosto naključna zbirka pohištva in slogov. Prostor pa lahko razdelite na cone s preprogo, zofo ali knjižnim poličnikom)
  • opremljanje le glede na trende (pri takem opremljanju ne boste pustili osebnostnega pečata, poleg tega pa izgleda neaktualen trend zastarelo. Naredite raje tako kot se to dela pri modi oblačenja: uporabite brezčasne osnove- najbolje v naravnih tonih, sivi, beli ali črni barvi. Naj omare, zofe in mize postanejo izhodiščna točka. Aktualne trendovske barve pa dodajate v obliki dodatkov kot so blazine, vaze, preproge…)

Rešitev za knjižno zbirko

In kaj storiti, da se izognete takim napakam? Nič lažjega, oglejte si našo ponudbo knjižnih poličnikov. Tam lahko, za svoje in knjige svojih najbližjih, izbirate med različnimi izvedbami knjižnih poličnikov, knjižnih regalov in stenskih poličnikov, ki jih nato lahko uporabite kot elemente za delitev prostora na cone, opremo delovnega kabineta ter otroške in mladinske sobe, domače knjižnice, dodaten kos v dnevni sobi. Ker obstajajo v različnih barvah in velikostih ter različnih materialov, kot so masiven les, lakirano jeklo in laminirana iverna plošča, zagotovo najdete primeren kos, ki bo rešil problem kam s knjigami in ne bo stilska motnja v vašem stanovanju.