Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Kuhinja – Srce vašega doma in kuhinjski bloki kot enostavna in ugodna izbira

Članek Kuhinja: Srce vašega doma in kuhinjski bloki kot enostavna in ugodna izbira naslovna

Ne glede na to, ali živite v stanovanju, garsonjeri ali hiši: noben dom ni popoln brez kuhinje. Bodisi načrtujete vašo kuhinjo majhno, opremljeno samo z osnovnimi napravami in pripomočki ali kot velik odprt prostor, obstaja veliko načinov, kako opremiti ta pomemben prostor v vašem domu.

Napisali smo zelo svež in zanimiv člaenk na temo – Načrtovanje kuhinje in na kaj morate biti pozorni. Verjamemo da vam bo všeč in je vsekakro vreden ogleda.

Vsak dan se začne v kuhinji, s skodelico kave ali čaja ter zajtrkom, zato je pomembno, da vam je ta prostor všeč in se v njem dobro počutite. Tudi, če kuhinje ne uporabljate pogosto, je ta nujna in predstavlja srce vsakega doma. Nekaj desetletij nazaj so bile kuhinje manjše, namenjene samo pripravi hrane in pogosto ločene od jedilnega prostora. V modernih domovih so kuhinje pogosto večje in služijo različnim namenom. Veliko nas ima v svojih kuhinjskih prostorih udobne površine za sedenje, veliko prostora in omaric za shranjevanje kuhinjske opreme, živil in drugih stvari, ter celo prostor namenjen delu. Kuhinja včasih ni bila center doma, zdaj pa to vedno bolj postaja. Služi kot prostor druženja in debate, kjer se zbere in druži celotna družina, prostor kjer se ob hrani in pijači družimo z našimi gosti, povezujemo z našimi otroki, beremo novice ali delamo.

Kuhinja ni pomembna samo zaradi priprave obrokov, ampak je tudi eden pomembnejših prostorov za shranjevanje stvari, posedanje in komunikacijo med družinskimi člani ali sostanovalci. Brez kuhinje bi dom bil prazen in brez duše. Ob modernem slogu življenja, ki je hiter in zaposlen pozabljamo na vrednote, kot je skupno družinsko obedovanje. Če se bomo v naši kuhinji počutili udobno in prijetno, bomo obroke pripravljali z večjim veseljem, tam preživeli več časa in se več družili s preostalimi člani družine, kar posledično pozitivno vpliva na medosebne odnose.

 

Blok kuhinje

Nakup, izbira in opremljanje kuhinje pa je lahko sicer zabaven, a zahteven in drag projekt. Zato vam Opremisidom ponuja pester nabor kuhinjskih blokov, ki so dobra izbira za garsonjero ali manjše stanovanje ter za vse, ki bi pri oblikovanju vaše kuhinje radi v veliki meri privarčevali. Kuhinjski bloki so primerni za tiste, ki se boste zadovoljili z manjšo, enostavno oblikovano kuhinjo. Tudi pri tako enostavnem nakupu kuhinje pa vsak potrebuje nekaj usmeritve in nasvetov.

Najprej je pomembno, da ocenimo naše potrebe, ki se tičejo kuhanja, shranjevanja in prostora. Kako velike površine potrebujemo za pripravo hrane? Koliko kuhinjske opreme nameravamo imeti in koliko potrebujemo omaric in predalov za shranjevanje ostalih pripomočkov ter živil?

Seveda pa moramo vse te potrebe prilagoditi prostoru s katerim razpolagamo. To je druga in zelo pomembna točka, pri kateri moramo biti previdni. Prostor, ki bo namenjen kuhinjskemu bloku moramo natančno izmeriti in skrbno načrtovati še postavitev preostale bele tehnike, ki jo moramo ob nakupu kuhinjskega bloka vključiti. Da bo vaše načrtovanje nakupa kuhinjskega bloka olajšano, je pri vsakem ponujenem bloku dodana slika z vsemi dimenzijami bloka. Vse naše blok kuhinje so zasnovane v obliki linijskega razporeda, kar pomeni, da so kuhinjski elementi postavljeni vzdolž enega zidu. Če vam prostor omogoča, lahko seveda dodatne elemente (dodatne omare ali tudi hladilnik) postavite drugače, npr. tako, da nastane kuhinja v obliki črke L.

Še ena pomembna stvar, na katero morate biti pozorni, je vodovodna napeljava in elektrika! Pred nakupom blok kuhinje poskrbite, da bo vodovodna napeljava sovpadala s postavitvijo korita ter da boste imeli vtikače tam, kjer presodite, da jih potrebujete glede na vaše potrebe. Pomembna stvar v kuhinji so tudi luči. Ne bi želeli, da bi imeli v kuhinji slabo svetlobo, saj bi to otežilo našo pripravo hrane. Pred nakupom blok kuhinje razmislite tudi, kam bi montirali potrebne luči.

 

Naša ponudba

Preostanek izbire je odvisen od vašega individualnega estetskega okusa. Za tiste, ki razpolagate z omejenim prostorom, še vedno pa potrebujete veliko prostora za shranjevanje posod in živil imamo v ponudbi blok kuhinjo KATIA, ki s svojimi dimenzijami zelo privarčuje na prostoru še vedno pa zagotavlja dovolj prostora za shranjevanje in moderen videz.

Blok kuhinja Katia 220 cm

 

Za tiste, ki imate malce več prostora pa so na voljo:

Blok kuhinje PERLA, AMANDA, AMANDA 2, VIOLA, ALINA in DARIA za tiste, ki bi v svoje stanovanje radi vnesli svež, moderen in prefinjen videz.

Blok kuhinja Perla 260 cm 

Blok kuhinja Amanda 260 cm 

Blok kuhinja Amanda 260 cm večbarvna 

Blok kuhinja Viola 260 cm 

Blok kuhinja Alina 240 cm 

Blok kuhinja Daria 240 cm 

 

Ter blok kuhinja MARGARET, za tiste, ki imate radi bolj klasičen starinski slog.

Blok kuhinja Margaret 260 cm

 

Upamo, da smo vam z zgornjimi nasveti v čim večji meri pomagali pri načrtovanju nakupa kuhinjskega bloka. Če imate dodatna vprašanja ali potrebujete nasvete, se lahko na nas obrnete na telefonski številki 051 418 318 ali na elektronski naslov info@opremisidom.com in z veseljem vam bomo pomagali.