Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Kako s posameznimi kuhinjskimi elementi sestaviti sanjsko kuhinjo?

Članek: Kako s posameznimi kuhinjskimi elementi sestaviti sanjsko kuhinjo naslovna

Nakup nove kuhinje je za marsikoga velik zalogaj. To je odločitev, katero moramo dobro premisliti. Moramo vedeti, da kuhinje kupujemo za daljše obdobje, kar pomeni, da če se odločimo za kuhinjo, ki ni po našem okusu, bomo morali to kuhinjo gledati tudi več kot 10 let. Ker pa mnogi kuhinjski bloki ne ponujajo vsega, kar si želimo in mogoče niso ravno po našem okusu, se moramo večkrat odločiti za drugačen način nakupa naše nove kuhinje. Tukaj pridejo v igro posamezni kuhinjski elementi. Te izberemo posebej in jih nato po našem okusu in potrebah združimo v našo sanjsko kuhinjo.

Kuhinjski elementi so tisti, ki nam dajejo svobodo izbire. Tako lahko izberemo več barv in slogov za našo kuhinjo, brez da bi za to morali najeti mizarja, da bi nam naredil kuhinjo po meri. Paziti moramo edino na to, da so vsi kuhinjski elementi primernih dimenzij, vse ostalo je stvar naše domišljije ter naših želja.

Na kaj vse pa moramo biti pozorni, ko kupujemo posamezne kuhinjske elemente ter jih sestavljamo v našo sanjsko kuhinjo? Na to vprašanje vam bomo poskusili kar se da natančneje odgovoriti.

Kuhinjska spodnja omarica Spoon bela

 

Kuhinjski elementi

Seveda bi bilo, kot prvo, najbolj primerno našteti, katere vrste kuhinjskih elementov sploh poznamo. Mnogi mislijo, da v kuhinjske elemente spadajo samo posamezne omarice. Toda realnost je precej drugačna od tega. Že same omare se delijo na več vrst, te pa so visoke, nizke kotne, zaključne, stenske itd. Poleg omaric pa so kuhinjski elementi tudi predali, regali, elementi za vgradnjo kuhalne plošče, omare za pomivalno korito in pomivalni stroj, nape itd.

 

Oblika sestavljene kuhinje

Kot najpomembnejšo lastnost smo obliko same kuhinje postavili na prvo mesto. To pa je pomembno zato, ker ni vsak prostor primeren za vsako obliko kuhinje. Teh je namreč kar nekaj in pomembno je, da naše želje glede oblike naše kuhinje prilagodimo dejanskim prostorskim zmožnostim, ki so nam ponujene oziroma, s katerimi razpolagamo. Tako poznamo na primer kuhinje v obliki črke L ali pa v obliki črke U, kuhinje v enem ali večih nizih, kuhinje s polotokom ali z otokom itd.

 

Razporeditev kuhinjskih naprav

Pri tej točki moramo biti še posebej pozorni, saj bomo z dobro razporeditvijo kuhinjskih naprav prihranili veliko dragocenega časa pri pripravi naših obrokov ali pri drugih kuhinjskih opravilih, katere bomo v naši novi kuhinji opravljali. Pod kuhinjske naprave štejemo hladilnike, štedilnike oziroma kuhalne plošče, pomivalne stroje, nape, mikrovalovne pečice, pečice, električne žare, aparate za kavo, toasterje, multifunkcijske naprave itd. Pri izbiri in postavitvi teh kuhinjskih naprav moramo biti predvsem pozorni na to, da jih razporedimo optimalno in varno. Nikakor ni primerno kuhinjsko ploščo postaviti v neposredno bližino pomivalnega korita, saj sami veste, kaj naredi že nekaj kapljic vode v vročem olju. Prav tako ni primerno kakršne koli naprave postavljati na vrh mikrovalovne pečice, saj ima večina teh na vrhu sistem za prezračevanje oziroma odvajanje vročega zraka. Pri tej točki je res potrebno dobro premisliti, kaj postaviti kam.

 

Material kuhinjskih elementov

Tako, kot v mnogih barvah, se kuhinjski elementi dobijo tudi v mnogih materialih. Izbira teh je odvisna od posameznikovega okusa. Kuhinjski elementi so tako izdelani iz lesa (masivna ali furnirana izvedba), iverala, mediapana ali pa iz imitacije lesa, kot so npr. folije in laminat.

Kuhinjska zgornja omarica Eko rdeca

V primeru, da v članku niste našli odgovora na svoje vprašanje ali pa vas zanima kaj več glede kuhinj in kuhinjskih elementov ali pa pohištva na sploh, nas lahko pokličete na našo telefonsko številko 051 418 318 ali pa nam pišete na naš elektronski naslov info@opremisidom.com in z veseljem vam bomo pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.