Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Izkoristite prostor z našimi modernimi garderobnimi omarami

Članek izkoristite prostor z našimi modernimi garderobnimi omarami naslovna

Katero oziroma kakšno garderobno omaro izbrati, ko se odločamo za nakup je večni problem. Dan danes je na trgu ogromno ponudbe različnih garderobnih omar, kar je vzrok za vse večjo in večjo zmedo pri nakupu slednjih. Pogostokrat se ljudje kar odločijo za nakup nove garderobne omare, ob tem pa sploh ne raziščejo, katere vse dejavnike je potrebno upoštevati ob tako pomembnem nakupu.

Zato smo se odločili, da vam s tem kratkim prispevkom olajšamo odločitev izbire prave garderobne omare za vas. Na hitro vas bomo popeljali skozi sam proces odločanja in povzeli najpomembnejše lastnosti, katere moramo pri takšnem nakupu obvezno upoštevati.

 

Barva garderobne omare

Pa začnimo. Ravnokar ste se lotili urejanja vaše spalnice in se odločate, kakšna garderobna omara bi se najbolj vklopila v vašo spalnico. Prva stvar, ki jo morate upoštevati je seveda barvna tema vaše spalnice. Imate v spalnici veliko pohištva svetlih ali temnih barv? Skladno s tem se odločimo tudi za barvo naše garderobne omare. Zadnja stvar, katero si želimo je ta, da se naša garderobna omara, ki je sicer najbolj viden kos pohištva v spalnici, ne ujema z barvo ostalega pohištva.

Dvodelna omara Concept hrast
Dvodelna omara Concept rumena
Dvodelna omara Concept rdeča
Dvodelna omara Concept modra

Pomemben faktor v tej fazi izbora naše garderobne omare pa je tudi stil same omare. Je prav tako, kot barva, eden najpomembnejših faktorjev. Najpogostejša stila pa sta retro ter moderen stil. Tudi stil izberemo glede na preostalo pohištvo v naši spalnici.

 

Velikost naše omare

Ko se odločimo, kakšno barvo in stil naše omare si želimo, je čas, da premerimo prostor, ki ga imamo na voljo. Nihče si ne želi kupiti preveliko omaro, katero bo pozneje moral vračati ali zamenjati za drugo.

Pri tem je potrebno biti pozoren na vse mere, se pravi širino, globino ter višino. Vedeti moramo tudi to, da je potrebno pustiti prostor za odpiranje vrat naše omare. Več o tem pa v naslednjem odstavku.

 

Tip vrat garderobne omare

Zdaj pa pridejo na vrsto bolj detajlne značilnosti. Prva izmed teh je, kakšen način odpiranja omare si želimo. To je še posebej pomembno, če je prostor, s katerim razpolagamo majhen. V tem primeru je priporočljivo, da se izbere omaro z drsnimi vrati, saj pri odpiranju ter zapiranju zavzamejo veliko manj prostora. Prav tako garderobne omare z drsnimi vrati izgledajo veliko bolj moderne, kot tiste s krilnimi. Je pa res, da so garderobne omare z drsnimi vrati nekoliko globlje (5 do 10 centimetrov), kot pa tiste s krilnimi. To pa zato, da se oblačila na obešalnikih ne drgnejo ob drsna vrata, ko se ta odpirajo ali zapirajo.

Garderobna omara Alameda
Garderobna omara Belleville
Garderobni element Hugo
Regal s predali Lima REG-3

 

Obešalniki in police

Ena prav tako pomembna lastnost je razporeditev obešalnikov in polic. Če imamo veliko formalnih oblek in oblek, ki se ne smejo mečkati, je pametneje, če kupimo garderobno omaro, ki ima veliko prostora za obešanje, v nasprotnem primeru pa se odločimo za več polic. Prav tako je potrebno razmisliti ali v naši garderobni omari potrebujemo tudi predalnike. Glede na svoje potrebe moramo izbrati optimalno razmerje, da nam na koncu ne zmanjka prostora za obešanje ali zlaganje na police.

 

Upamo, da smo vam vsaj malo pomagali pri odločitvi za nakup vaše naslednje garderobne omare. Imejte v vidu, da je za uspešen nakup garderobne omare, ki bo vam in vaši družini všeč, potrebno upoštevati vse od zgoraj navedenih nasvetov. V primeru, da imate še kakršnakoli vprašanja, nas pokličite na telefonsko številko 051 418 318 ali pa nam pišite na naš e-poštni naslov info@opremisidom.com in z veseljem vam bomo pomagali.