Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

DOBER SPANEC ZA BOLJŠI DAN

V povprečju ljudje kar tretjino svojega življenja prespimo. Verjetno ne rabimo poudarjati, da spanec poleg prehranjevanja in gibanja igra ključno vlogo pri našem zdravju in dobrem počutju. Med spanjem se dogajajo v telesu procesi, ki pripomorejo k zdravem delovanju naših možganov ter ohranjajo naše fizično zdravje. Slab in ne reden spanec lahko vodi v prekomerno težo, slabo regulacijo apetita v času dneva, poveča tveganje srčnih bolezni, kapi ter diabetesa, prav tako poveča možnosti za nastanek depresije. Ko pa spimo dobro, ob pravilnih urah in zadosti časa, nam miren spanec prinese izboljšanje imunskega sistema, poveča našo koncentracijo in produktivnost, maksimira uspešnost pri izvajanju športov ter pozitivno vpliva na naša čustva in socialne interakcije. Ker se med spanjem dogajajo tako pomembni procesi za naše zdravje, se zdi izbiri postelje pomembno nameniti nekaj pozornosti. Seveda izbira dobre postelje ni edina stvar, ki vpliva na kvaliteten spanec, je pa lahko poglaviten faktor. Pomembno je, da ob vstopu v vašo spalnico začutite sproščenost, udobje in prijeten občutek varnosti. Postelja ima pri tem poglavitno vlogo, saj je najbolj pomemben kos pohištva v vaši spalnici.

Glavna stvar je seveda dobro ležišče, ki vam pomaga ohranjati vašo hrbtenico zdravo. Ležišče vam mora nuditi ravno pravšnje razmerje med dobro podporo hrbtu in udobjem. Dejavnikov, ki vplivajo na bolečine v hrbtu je sicer veliko, a dokazano je, da ima kvalitetno ležišče pozitiven vpliv na zdravje vaše hrbtenice, če pa je to slabo, lahko vzpodbudi nepravilno spalno držo zaradi katere se boste zbujali utrujeni ali z bolečinami v hrbtenici. Dejstvo je, da ni čudežnega ležišča, ki bi bilo primerno za vse ljudi, preference ležišč so za vsako osebo drugačne. Pomembno je, da ležišče nežno podpira vašo celotno telo in obdrži hrbtenico v nevtralni legi. Preden tega kupite, se poskusite nanj uleči. Da preverite primerno trdoto ležišča za vas, se zakotalite vstran. Če se težko obrnete, je možno da je za vas vzmetnica premehka, če pa je ob obračanju občutek v bokih in ramenih neudoben, pa pretrda. Vzmetnica sicer mora biti udobna, a ne preveč, ker mora vašemu hrbtu še vedno nuditi stabilno trdno podlago. Trše vzmetnice so primerne če spite na hrbtu ali trebuhu, mehkejše pa za tiste, ki spite na boku. Upoštevajte, da mora biti vsaj 15 cm daljša kot človek, ki bo posteljo uporabljal. Koristno je omeniti tudi, da se v času 8-10 let podpora vsakega ležišča poslabša, zato je dobro upoštevati, da ležišče na toliko časa zamenjamo.

Izbirate lahko med 4-imi osnovnimi vrstami ležišč, katero izberete glede na osebne preference in vsoto denarja, ki ste jo za ležišče pripravljeni odšteti:

  • Ležišča iz spominske pene – pena se prileže telesu osebe, ki se nanjo uleže. To zmanjša možnosti premetavanja med spanjem in prenašanja premikov po postelji. Slabost tega ležišča je, da absorbira toploto telesa in se tako lahko zelo segreje.
spominska pena

 

  • Ležišča iz latex pene – so vzdržljiva in prav tako se prilagodijo in priležejo telesu. Poležan del se izravna hitreje kot pri spominski peni, prav tako se takšno ležišče manj pregreva. Primerna je za ljudi, ki so nagnjeni k alergijam, saj je naravni latex hipoalergen. Pri izbiri tega ležišča bodite pozorni na to, da je latex iz naravnih materialov, saj umeten ni tako vzdržljiv ter prijazen okolju.
latex pena

 

  • Ležišča z žepkastimi vzmetmi – so najbolj popularna vrsta vzmetnic. Nudijo dobro oporo telesu in enakomerno razporedijo celotno telesno težo. Nudijo tudi dobro oporo dvema osebama različnih telesnih tež, saj so vzmeti oziroma žepkaste spirale med seboj ločene. Odprta sestava vzmeti nudi tudi dobro cirkulacijo zraka.
žepkaste vzmeti

 

  • Ležišča z žičnimi vzmetmi – telesu nudi trdno oporo, vendar se vzmeti premikajo kot eno, zato lahko to slabo vpliva na spanec partnerja, če je ležišče za dva.
žične vzmeti

 

V naši trgovini boste našli prav vsako od omenjenih vrst ležišč, nudimo pa vam zelo širok izbor najbolj priljubljenih ležišč z žepkastimi vzmetmi.

Pomembno pa ni samo ležišče, ampak tudi samo ogrodje oziroma postelja. Postelja, ki jo imate vam mora nuditi pomirjujoč in domač občutek – kakšna postelja vam bo vzbudila takšen občutek, je seveda odvisno od okusa posameznika. Dobro je, da se postelja sklada z drugimi kosi pohištva v vaši spalnici, da bo vaš prostor počitka in regeneracije stilsko urejen in vam bo vanj prijetno vstopiti. Nudimo vam širok nabor postelj različnih stilov:

  • Retro stil z železnim ogrodjem ali železno-lesenim ogrodjem – za vse ljubitelje retro stila.
retro ležišče
retro ležišče

 

  • Klasičen lesen okvir v naravni barvi lesa, beli ali črni barvi − za vse, ki bi radi ohranili videz vaše spalnice čist in preprost. Ta stil postelje ponuja tudi določene »space up« modele, lahko samo s predali pod posteljo ali pa prav posebnimi prostori za shranjevanje. To je primerno za vse, ki ste v svoji spalnici na tesnem s prostorom in bi potrebovali dodaten prostor za shranjevanje oblek in ostalih stvari.
klasičen lesen okvir
klasičen lesen okvir
klasičen lesen okvir

 

  • Moderne s prefinjenim dizajnom – za tiste, ki imate radi moderen videz vašega prostora in dodatno udobje z oblazinjenim vzglavnim delom postelje. Ta stil postelj nudi večje udobje, če jutra radi preživljate v postelji s kavo v napol sedečem položaju. Tudi določeni modeli takšnega stila ponujajo »space up« opcijo, z dodanimi predalniki pod posteljo.
moderna postelja
moderna postelja

 

Želimo vam prijeten spanec!