Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

»Do not disturb«

Ko otrok obiskuje zadnje razrede osnovne šole ali srednjo šolo, se počasi spreminja v mladega odraslega. Želje, potrebe, prioritete in okus najstnika postanejo drugačne in močnejše, s tem pa postanejo drugačne tudi zahteve po opremi sobe. Najstnikova soba postane bolj oseben in zaseben prostor za učenje, počitek, hobije, druženje s prijatelji itd. Ker želimo, da se otrok v svoji sobi dobro počuti, je važno, da sodeluje pri opremljanju.

Opremljanje se začne že z izbiro barve sten, pri čemer imate dve možnosti:

  • izberete nevtralno barvo, h kateri lahko kombinirate karkoli ali ste bolj drzni in
  • izberete moderno, močno barvo (z njo pobarvate le eno ali dve steni ter jo prilagodite barvnim elementom pohištva).

Poleg barvanja pa obstajajo za stene tudi druge možnosti, kot so tapete s 3D vzorcem ter stenski tatuji.

Tudi pohištvo za najstnikovo sobo se razlikuje od opreme otroške sobe. Mladinske sobe 4 YOU in CONCEPT ponujajo prav to česar otroci še ne potrebujejo – mladina pa.

Za razliko od ozke enojne postelje iz otroške sobe, se mladostnik veseli širše in udobne postelje. Postelje iz serije mladinskih sob 4 YOU so različnih velikosti (klasične enojne 90×200 in širše, udobne z merami 120×200) z oblazinjenim vzglavjem in imajo pod ležiščem odlagalne enote; posteljo mladih gospodičen pa lahko obdaja tudi baldahin. Ob posteljo najstnika sodi seveda tudi nočna omarica.

Garderoba je za najstnika, ki išče svoj stil, zelo pomembna, zato v mladinski sobi ne sme manjkati velika garderobna omara. Garderobnim omaram serije CONCEPT, ki so na masivnih nogicah, lahko barvo ličnic (vrata omare in predalov) izbirate med rdečo, modro, rumeno in hrast.

Mladinska soba Concept predalnik

Samostoječega ogledala kot pohištvenega elementa, ki ga lahko najdemo v seriji mladinskih sob 4 YOU, pa se včasih ne razveselijo le dekleta.

Ker je najstniška soba polna različnih knjig, revij, predmetov za šolo ali hobije (torej pomembnih in tudi manj pomembnih stvari), bo potrebnih veliko odlagalnih površin, kot so recimo različni poličniki in druge raznobarvne odlagalne enote (npr. v beli, črni, antracit, svetlo sivi ali barvi hrasta).

In kaj bi bila mladinska soba brez pisalne mize? Zaradi obilice šolskega gradiva in pripomočkov ter obveznega osebnega računalnika, prenosnega računalnika … je pomemben element tudi pisalna miza. Ta naj bo dovolj velika, da na njej ne bo prevelike zmede.

Serija mladinskih sob 4 YOU zajema kvalitetne elemente, prilagojene potrebam mladine v beli ali svetlo sivi barvi z natur detajli in določenimi kosi v modnih barvah za popestritev in obogatitev bivanja.

Mladinske sobe CONCEPT nudijo kvalitetno pohištvo na masivnih nogicah v beli barvi. Drzne barve ličnic, ki jih izberete sami, pa omogočajo stilsko kombiniranje z drugimi dekorativnimi elementi oz. dodatki.

Obojestranski poličnik 4 you za mladinsko sobo

Moderen dizajn, oplemenitena iverna plošča z melaminsko prevleko, ki nudi zaščito pred nezaželenimi praskami in madeži, svetle barve z možnostjo izbire določenih delov v številnih živahnih barvnih odtenki ter mehko zapiranje, vse to in še več so mladinske sobe iz serij 4 YOU in CONCEPT, ki vzbujajo domačnost in hkrati moderno razgibanost. Ker najstniško počutje niha iz ene skrajnosti v drugo in se temu včasih prilagodi tudi odziv preobremenjenih staršev, je pomembno, da se mladostniki dobro počutijo v prostoru, kamor se umaknejo in ga imenujejo »moja soba«.

Si vaš najstnik že predstavlja bivanje v novo opremljeni sobi pa ne veste, če gredo vsi želeni kosi v prostor in če izbrane barve le ne bodo preveč divje? Sporočite nam mere in želje na naš e-poštni naslov info@opremisidom.com, mi pa vam bomo pomagali z brezplačnim 2D idejnim izrisom.