Prijavi se v naše spletne novičke in prihrani 30 eur ob nakupu nad 300 eur. Občasno te bomo razveselili z uporabnimi informacijami in kakšnim lepim popustom! Prijavi se zdaj.

Dnevna soba – Kjer se družina ponovno poveže

Dnevna soba – Kjer se družina ponovno poveže

Ne glede na to ali je vaš slog opremljanja doma tradicionalen ali moderen, sproščen ali formalen, drzen ali zadržan, mora biti vaša dnevna soba prostor, kjer se počutite udobno, se znebite svojih napetosti in preživljate kakovosten čas z družino, prijatelji ali sami s seboj. To je prostor, ki vam mora biti všeč tako vizualno, kot biti praktičen in udoben za vas ali vašo družino, saj boste v njej preživljali svoje dragocene proste ure. Morda opremljate svoje prvo stanovanje in potrebujete napotke ali pa iščete načine, kako bi vašo dnevno sobo prenovili in izboljšali.

Dnevna soba je prav gotovo prostor, ki pade v oči, ko vstopite v stanovanje, v njem pa, še posebej med vikendi preživite veliko časa, zato je tudi eden najpomembnejših prostorov ko pride do notranje opreme. Pogosto je dnevna soba tudi prvi prostor, v katerega bomo peljali goste. Lepo opremljena dnevna soba bo privlačila vas in družinske člane, da boste v njej preživljali skupen čas.

Ko razmišljate o opremljanju dnevne sobe imate morda v mislih katere kose bi uporabili, težave pa imate s tem, kako bi vse kose sestavili skupaj, da bo nastala skladna in privlačna celota. Razmislite morate o barvah stene, kakšno pohištvo boste uporabili ter kako ga razporediti. Najprej pa morate najti vaš slog dekorja. Tu si lahko pomagate z brskanjem po internetu in ogledovanjem različnih stilov dnevnih sob. Ko najdete stil, ko vam je všeč, vas bo ta vodil do odločitev za pohištvo, barv, zaves, preprog in dodatkov. Ker zna biti opremljanje dnevne sobe težka odločitev, predvsem pa velik finančen zalogaj, vam bomo poskusili pomagati z nekaj napotki.

1) Lokacija dnevne sobe

Če na novo gradite ali popolnoma prenavljate vaše stanovanje ali hišo, poskušajte dnevno sobo umestiti v celotno stanovanje tako, da bo delovala kot umik in ne kot prehod v druge prostore. Če deluje kot prehodni prostor v druge sobe lahko to dnevni sobi odvzame del sproščujoče privlačnosti. Dnevne sobe delujejo najbolje, če imajo neposreden dostop do zunanjega prostora – bodisi terase, bodisi vrta, zato locirajte ta prostor tako, da lahko stopite ven, ko se vam to zahoče.

Dnevna soba - Lokacija

2) Pohištvo

Ko izberete določen slog, začnite z razmišljanjem o izbiri in postavitvi sedežne garniture in počivalnikov. Prepričajte se da bo dovolj prostora za vas in za goste – čeprav je v manjših dnevnih sobah to lahko težavno. Poleg velike sedežne garniture vključite v dnevno sobo tudi posamezne počivalnike ali tabureje, ki jih lahko umaknete. Površino za sedenje je smiselno urediti okoli klubske oziroma kavne mizice, saj to v prostoru ustvari družaben občutek.

Če vam prostor to omogoči, se izogibajte temu, da so vsi sedeči elementi naslonjeni ob steno, saj bo tako vizualno dnevna soba izgledala boljše, prostor za in ob kavču pa vam ponuja mesto za svetilo ali manjšo mizico za bralni material in podobno. Seveda se prepričajte, da je pohištvo v razmerju z velikostjo vašega prostora. Majhna in kompaktna sedežna garnitura bo v veliki dnevni sobi ustvarila hladno vzdušje, medtem ko bo velika in obložena sedežna garnitura majhen prostor naredila še bolj utesnjujoč. Pozorni pa bodite tudi na višino sobe – če ima vaša dnevna soba nizek strop, uporabite tudi nizko pohištvo.

Pohištvo v dnevni sobi

3) Ustvarite žarišče dnevne sobe

Da bo vzdušje v vaši dnevni sobi prijetno, ta potrebuje neko osrednjo točko. Osrednja točka je tisto, kamor bodo najprej zašle oči osebe, ki bo stopila v dnevno sobo. Kamini delujejo kot idealno žarišče dnevne sobe, saj služijo kot sidro, okoli katerega je oblikovan preostal del postavitve pohištva, obstajajo pa tudi drugi načini ustvarjanja osrednje točke dnevne sobe. Na primer, če imate skozi dnevno sobo lep razgled, naj to postane žarišče dnevne sobe, tako da si sedišča uredite okoli okna, da lahko občudujete razgled. Ogromno ogledalo ali umetniško delo lahko prav tako dobro deluje kot žariščna točka, če pa nimate nobene od naštetih opcij lahko za žarišče uporabite tudi večjo klubsko mizico.

Žarišče dnevne sobe

4) Izberite pravo osvetlitev

Izbira prave osvetlitve vaše dnevne sobe predstavlja velik izziv, ampak ko je ta pravilna, znatno izboljša videz celotnega prostora. Vsekakor se ne zanašajte samo na en vir svetlobe, ki prihaja iz večje stropne luči. Ta bo ustvaril zelo enodimenzionalno svetlobo, s takšno svetlobo ne morete ustvariti različnih vzdušij, ki so v dnevni sobi zaželena. Uporabite različne tipe svetil – stenske luči, talne luči, namizne luči,… Na katere pa nastavite regulator svetlobe, da si boste lahko na najrazličnejše načine prilagajali svetlobo in posledično vzdušje v prostoru.

Osvetlitev dnevne sobe

5) Preproge

Dobro umestiti preprogo v prostor lahko predstavlja velik izziv. Preden zgolj kupite preprogo, ki vam je všeč, se prepričajte da paše v prostor. Najbolj pozorni morate biti na samo velikost preproge. Če boste izbirali premajhno preprogo lahko celotna soba deluje nepovezano in tako uniči videz prostora. Vso pohištvo naj bo postavljeno na preprogo, od preproge do stene sobe pa naj bi bilo idealno 25-50 cm.

Preproge v dnevni sobi

V naši ponudbi lahko tako najdete posamezne kose pohištva za opremljanje vaše dnevne sobe, kot so: klubske mizice, tv omarice, komode in predalniki, vitrine, počivalniki, sedežne garniture, tabureji, preproge… Tako ste lahko kreativni in sestavite dnevno sobo po vaši meri in želji s kombiniranjem različnih izdelkov in stilov. Za takšne, ki pa si opremljanje stanovanje radi poenostavijo in prihranijo čas pa smo pripravili tudi sestave.

Upamo, da smo vam podali koristne napotke za opremljanje vaše nove dnevne sobe. Če se oglasite pri nas v salonu, vam lahko ponudimo tudi notranja vrata proizvajalca Lib Bled, kakor tudi Laminat, Vinil, parket in ostale dodatke talnih oblog po zelo konkurenčnih cenah.

Če potrebujete dodatne nasvete ali imate kakršnakoli vprašanja se lahko obrnete na nas na elektronski naslov info@opremisidom.com ali na telefonsko številko 051 418 318. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.